Artigo a alkohol

Artigo zaczyna działać po około 30–60 minutach, ale pełen efekt w leczeniu zawrotów głowy pojawia się zazwyczaj po kilku dniach regularnego stosowania.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/artigo/czy-stosujac-artigo-mozna-pic-alkohol/

Cześć, mam pytanie do Was – biorę Artigo od paru dni na zawroty głowy i trochę mnie nosi, żeby wieczorem wypić sobie lampkę wina albo piwko, bo mam urodziny u siostry. Czy ktoś z Was łączył Artigo z alkoholem? Jakieś skutki uboczne? Czy lepiej odpuścić? Z góry dzięki za szczere odpowiedzi.

Brałam Artigo przez ponad 3 tygodnie, bo miałam przewlekłe zawroty głowy po zapaleniu ucha wewnętrznego. Lek działał, ale przez pierwsze dni byłam mocno przymulona. Senność, takie jakby otępienie, wszystko spowolnione.

I raz – głupia ja – wypiłam na grillu z rodziną dwa piwa, myśląc, że “eee, przecież nie jestem za kółkiem, to co się może stać”. Nigdy więcej. Zrobiło mi się tak dziwnie – nie byłam pijana, ale jakby bardziej otumaniona niż normalnie. Głowa jak z waty, zataczałam się jakbym wypiła z pięć drinków. Do tego byłam taka senna, że zasnęłam w fotelu o 20.

Lekarka potem mi powiedziała, że Artigo bardzo wchodzi w interakcję z alkoholem – zwłaszcza dimenhydramina działa uspokajająco i alkohol to mocno potęguje. Więc nie chodzi tylko o to, że “nie wolno”, tylko naprawdę człowiek może się źle poczuć.