Ból głowy może być jednym ze skutków ubocznych stosowania leku Trittico. Nie każdy pacjent doświadcza tego rodzaju działań niepożądanych, ale niektóre osoby mogą odczuwać bóle głowy podczas kuracji tym lekiem.
Wrzucam zrzut z ulotki Trittico, bo sama zaczęłam szukać informacji po tym, jak po leku pojawił się u mnie ból głowy. Na początku nie wiedziałam, czy to przypadek, czy może reakcja organizmu na lek, ale w działaniach niepożądanych faktycznie jest wymieniony ból głowy, obok zawrotów głowy, senności czy zaburzeń równowagi.
U mnie ten ból nie był jakiś dramatyczny, bardziej takie uczucie ciężkiej głowy i napięcia, szczególnie następnego dnia po przyjęciu tabletki. Trochę mnie to uspokoiło, że nie jestem jedyną osobą, która coś takiego zauważyła, bo w ulotce wprost jest napisane, że taki objaw może się pojawić.
Mam wrażenie, że przy Trittico sporo osób skupia się głównie na senności i działaniu na sen, a mniej mówi się o takich objawach jak ból głowy czy zawroty. Dlatego ten fragment ulotki może być przydatny dla kogoś, kto zaczyna leczenie i nagle zastanawia się, skąd taki objaw się wziął.