Tak, Biofenac może być stosowany w leczeniu bólu kręgosłupa, zwłaszcza w przypadkach zesztywniającego zapalenia stawów kręgosłupa.
Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/biofenac/czy-biofenac-na-kregoslup
Tak, Biofenac może być stosowany w leczeniu bólu kręgosłupa, zwłaszcza w przypadkach zesztywniającego zapalenia stawów kręgosłupa.
Czy stosowaliście go na bóle kręgosłupa? Od kilku tygodni męczę się z bólem w odcinku lędźwiowym – zaczęło się niewinnie, jakbym po prostu przesadził na siłowni, ale teraz boli mnie nawet, jak siedzę czy schylam się po coś. Ktoś mi wspomniał, że Biofenac może pomóc, ale nie wiem, czy to dobre rozwiązanie na takie bóle.
@Pimpuszek sam jeszcze niedawno przeżywałem koszmar z kręgosłupem. U mnie zaczęło się niewinnie, od lekkiego bólu po dłuższych spacerach, a potem to już nawet zawiązanie butów było wyzwaniem. Chociaż Biofenacu nie brałem na początku (wiesz, człowiek zawsze ma nadzieję, że samo przejdzie), to muszę przyznać, że kiedy w końcu sięgnąłem po coś mocniejszego, poczułem ulgę.
Ale wiesz co? Nie tylko lek mi pomógł. Najważniejsze było to, żeby ogarnąć, co się dzieje z moim kręgosłupem. W moim przypadku problemem okazało się długie siedzenie przed komputerem i brak ruchu. Nawet nie zdawałem sobie sprawy, jak bardzo moje plecy cierpiały przez lata. Dopiero jak zacząłem regularnie się rozciągać i wplatać w dzień proste ćwiczenia na plecy, poczułem różnicę.