Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Roticox? Czy zauważyliście poprawę w łagodzeniu bólu i stanów zapalnych związanych z chorobą zwyrodnieniową stawów, reumatoidalnym zapaleniem stawów, zesztywniającym zapaleniem stawów kręgosłupa lub dną moczanową? Czy lek okazał się skuteczny w krótkotrwałym leczeniu bólu o nasileniu umiarkowanym po zabiegach stomatologicznych? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, takie jak bóle głowy, zawroty głowy, nadciśnienie, niestrawność, ból brzucha, biegunka, obrzęki nóg czy reakcje alergiczne? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!
Brałem Roticox na mocny ból kręgosłupa z promieniowaniem do nogi i muszę przyznać, że jeśli chodzi o samo działanie przeciwbólowe, to u mnie zadziałał naprawdę dobrze. Nie było tak, że po jednej tabletce wszystko przeszło całkowicie, ale różnica była odczuwalna dość szybko, bo wcześniej ciężko mi było normalnie chodzić, usiąść czy nawet spokojnie przespać noc. Po leku ból zrobił się bardziej do opanowania i w końcu dało się normalniej funkcjonować.
U mnie największy plus był taki, że ten lek nie tylko trochę „przygasił” ból, ale też zmniejszył takie uczucie stanu zapalnego i spięcia. Człowiek nie czuł się już tak połamany. Przy ostrzejszych dolegliwościach to naprawdę robi różnicę, bo nagle możesz wstać z łóżka bez przeklinania pod nosem i normalnie przejść kawałek po domu.
Ale uczciwie powiem, że nie był to dla mnie lek idealny bez żadnych minusów. Miałem wrażenie, że trochę podnosił mi ciśnienie, bo kilka razy bolała mnie głowa i czułem się taki „cięższy” niż zwykle. Nie było jakiejś tragedii, ale zauważyłem, że to nie jest tabletka, po której organizm w ogóle nic nie odczuwa poza poprawą. Dlatego według mnie pomaga, ale jednak warto mieć z tyłu głowy, że to dość mocny lek.