Opinie Rosutrox

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Rosutrox w leczeniu hipercholesterolemii? Czy zauważyliście poprawę w wynikach lipidogramu oraz jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak bóle mięśni, zaburzenia żołądkowo-jelitowe czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Mam 45 lat i zawsze uważałem się za zdrową osobę. Nie palę i nigdy nie miałem problemów z wagą. Jednak badania krwi z ostatnich kilku lat wykazały, że mam problem z wysokim poziomem cholesterolu i trójglicerydów. Osiem tygodni temu, gdy mój poziom trójglicerydów wynosił szokujące 583, a LDL ponad 200, lekarz nalegał, że potrzebuję pomocy, aby sprowadzić te wartości do zdrowego zakresu. Niechętnie się zgodziłem. Przepisano mi 20 mg Rosutroxu do przyjmowania codziennie przed snem. Przerażały mnie opinie na temat Rosutroxu i statyn w ogóle, i prawie nie dałem mu szansy, ale zobowiązałem się również do wprowadzenia pewnych zmian w stylu życia. Na przykład, zacząłem unikać większości słodkich, tłustych potraw i faktycznie zwracać uwagę na wielkość porcji, starając się trzymać bliżej zalecanych norm. Zacząłem również chodzić na energiczne, półgodzinne spacery co najmniej 5 dni w tygodniu. Nic szczególnie trudnego, ale coś, co wymagało konsekwencji. Po ośmiu tygodniach stosowania Rosutroxu i zmiany stylu życia, z radością informuję, że moje trójglicerydy spadły do zaledwie 67, a poziom LDL do 57. Schudłem również 7 kg, mimo że na początku nie miałem nadwagi. Spodziewałem się poprawy wyników, ale byłem zszokowany, widząc je tak dobre! Co więcej, nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków ubocznych, o których wspominało tak wiele osób. Wierzcie mi, szukałem ich jako pretekstu do zaprzestania przyjmowania leku. Wspomnę o pozytywnym efekcie ubocznym, którego się nie spodziewałem. Od wielu lat cierpiałem na zespół jelita drażliwego (IBS). Po prostu z tym żyłem i byłem ostrożny, jak długo mogę być z dala od toalety. Co ciekawe, odkąd jestem na Rosutroxie, jestem znacznie bardziej regularny i, cóż, solidny. Może to zbyt wiele informacji, ale doceniam tę zmianę. Ludzie wydają się bardziej zmotywowani do pisania recenzji o czymkolwiek, jeśli są niezadowoleni. Podchodzę do tego inaczej; moje doświadczenie z Rosutroxem, jak dotąd, było bardzo dobre i jestem bardzo podekscytowany wynikami.