Opinie Senzop

Przez ostatnie kilka tygodni zmagałem się z przewlekłą bezsennością spowodowaną pracą na nocne zmiany. Mój rytm snu był kompletnie rozregulowany i w pewnym momencie uznałem, że w tej sytuacji tylko lek nasenny może mi pomóc.

Na początku Senzop nie działał tak, jak się spodziewałem. Liczyłem na szybkie uspokojenie i zaśnięcie bez wybudzania się w nocy, a pierwsze dni nie przyniosły aż takiego efektu. Byłem nawet trochę rozczarowany, zwłaszcza że lek nie należy do najtańszych.

Postanowiłem jednak kontynuować stosowanie i po pewnym czasie zacząłem zauważać poprawę. Sen stawał się coraz dłuższy i bardziej ciągły, a nocne wybudzenia zdarzały się coraz rzadziej. Ostatniej nocy udało mi się przespać pełne siedem godzin bez przerwy, co przy moim wcześniejszym problemie było naprawdę dużą zmianą.

Rano czuję się dobrze wypoczęty, chociaż wciąż zdarza się lekkie uczucie senności czy „zamglenia”. Mimo to jest to dla mnie zdecydowanie lepsze niż wcześniejsze poranki, kiedy byłem jednocześnie niewyspany i zmęczony przez cały dzień.