Tak, Doreta to silny lek przeciwbólowy. Zawiera w swoim składzie dwie substancje czynne: dekstropropoksyfen i paracetamol. Dekstropropoksyfen należy do grupy opioidów, czyli silnych leków przeciwbólowych, które
Hej, mam pytanie. Biorę Doretę na przewlekły ból pleców, szczególnie w odcinku lędźwiowym, który promieniuje do nogi. Czuję, że trochę pomaga, ale ból nie znika całkowicie i dalej mam problem z normalnym funkcjonowaniem. Myślicie, że jest coś lepszego na tego typu ból? Może powinnam spróbować czegoś innego?
Też miałem taki ból pleców, co ciągnął do nogi, i Doreta pomagała tak sobie – niby trochę łagodziła, ale ból nie przechodził całkiem. W końcu poszedłem do lekarza i zmienili mi lek na sam tramadol (np. Poltram albo Tramal) w wyższej dawce, no i to było już lepsze. Do tego dorzucił mi coś przeciwzapalnego, bo powiedział, że jak jest stan zapalny, to sama Doreta nie wystarczy.
W aptekach jest trochę opcji na lek bez recepty na ból, np. te niesteroidowe przeciwzapalne jak Voltaren czy Naproxen – może coś takiego u Ciebie zadziała lepiej. Pogadaj z lekarzem, bo to kwestia dobrania czegoś pod konkretny ból. U mnie w końcu się poprawiło, więc jest nadzieja!