Opinie Doreta

Jak oceniacie efekty stosowania Dorety i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z bólem, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Doretę zażywałam na ból kręgosłupa, ale choruje jeszcze na Reumatoidale zapalenie stawów i ciągły ból okołostawowy tabletki Doreta nasiliły mi ból nóg i to tak bardzo, że musiałam zaprzestać brać doretę. Nie wiem czy wpływ na to miał RZS?

Używam Dorety od ponad roku i mogę szczerze powiedzieć, że pomogła mi odzyskać moje życie. Cierpię na przewlekły ból pleców, który każdego dnia mnie ograniczał. Nawet zwykłe wyjście na zakupy wiązało się z bólem. Uprzedzono mnie o skutkach ubocznych, więc przygotowałem się na nie, leżąc w łóżku. Tak, mówiłem bzdury, miałem poty, byłem osłabiony i czułem mdłości, ale wytrwałem, i po trzech dniach zacząłem czuć się lepiej, odczułem ulgę w plecach. Jestem naprawdę wdzięczny, że znalazłem dobrego lekarza, który przepisał mi Doretę SR dwa razy dziennie. Dla mnie działała, mogłem nawet wrócić do pracy na pełen etat. Jestem bardzo zadowolony. Trzymam się tej samej marki – kiedy otrzymałem inny odpowiednik z innej apteki, nie działał tak samo i czułem ból przez cały dzień.

Jestem dwa lata po operacji kręgosłupa. Przed operacją stosowałem Doretę przez dłuższy czas, ponieważ przynosiła mi ulgę w bólu. Po operacji również kontynuowałem jej przyjmowanie przez pewien okres, ale później zrobiłem około ośmiomiesięczną przerwę. Niestety, bóle powróciły, więc wróciłem do regularnego stosowania Dorety i przyjmuję ją z przerwami od około trzech lat.

W ostatnich czterech miesiącach zauważyłem znaczną utratę wagi – schudłem 12 kg. Nie planowałem tego, a mój styl życia oraz dieta nie zmieniły się w sposób, który mógłby to wyjaśnić.