Nie, podczas stosowania leku Tianesal należy unikać spożywania alkoholu, ponieważ może to nasilać działania niepożądane, takie jak senność i osłabienie.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/tianesal/czy-przy-tianesal-mozna-pic-alkohol
Nie, podczas stosowania leku Tianesal należy unikać spożywania alkoholu, ponieważ może to nasilać działania niepożądane, takie jak senność i osłabienie.
Hej wszystkim, mam szybkie pytanie. Czy można pić alkohol, biorąc Tianesal? Nie chodzi mi o picie dzień w dzień, ale np. piwo do meczu albo kieliszek wina na spotkaniu. Czy ktoś z Was próbował i miał jakieś skutki uboczne? Nie chcę sobie rozwalić leczenia, ale też nie chcę siedzieć o suchym pysku na imprezie. Jakie macie doświadczenia?
Powiem tak: można, ale po co się męczyć? Ja się skusiłam na dwa piwa, bo przecież “nic mi nie będzie” i myślałam, że umrę. Zawroty głowy jak po jakimś wirującym młocie, zrobiło mi się słabo, a potem taki dół, że następnego dnia chciało mi się wyć.
Nie mówię, że każdemu tak będzie, ale u mnie to się skończyło tragicznie. Teraz już nawet nie próbuję. Jak jestem na imprezie, to piję zero albo sok i jest git. Wolałam nie ryzykować, bo Tianesal fajnie mi pomógł i nie chcę tego zepsuć przez jedno głupie piwo.
A ja powiem tak: z głową można, ale bez przesady. Wiadomo, że jak ktoś pójdzie w tango i się upije, to niech potem nie płacze, że czuje się jak śmieć. Ale jedno piwko raz na jakiś czas? No bez przesady, ja tak robiłem i żyję.
Tylko trzeba patrzeć na siebie. Jak widzisz, że cię muli albo czujesz się dziwnie, to może lepiej sobie odpuścić. No i wiadomo, że nie codziennie i nie litrami. U mnie dwa piwa spoko, trzy już nie bardzo. Każdy organizm inny, ale nie popadajmy w skrajności. Jak masz wątpliwości, to spróbuj jedno i zobacz, jak się czujesz. Jak źle, to wiesz, że to nie dla ciebie.