Czy Roticox podnosi ciśnienie?

Tak, Roticox może podnieść ciśnienie krwi, co jest znanym działaniem niepożądanym niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), w tym inhibitorów COX-2.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/roticox/czy-roticox-podnosi-cisnienie/

U mnie niestety wyglądało to tak, że coś z tym ciśnieniem było. Brałam lek krótko na mocny stan zapalny i faktycznie na ból działał bardzo dobrze, bo tu nie mam się do czego przyczepić, ale po kilku dniach zaczęłam czuć się tak jakoś dziwnie: cięższa głowa, takie pulsowanie, większe zmęczenie i jak zmierzyłam ciśnienie, to było wyższe niż normalnie. Wcześniej miałam raczej w miarę stabilne, więc od razu zwróciło to moją uwagę. To się pokrywa z tym, co opisują też inni pacjenci przy etorykoksybie, że u części osób ciśnienie idzie w górę i trzeba to obserwować. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że człowiek bierze lek, bo już naprawdę boli i chce normalnie funkcjonować, a potem zaczyna się zastanawiać, czy sobie nie dokłada kolejnego problemu. Ja też na początku myślałam, że może to stres, niewyspanie albo przypadek, ale jak kilka pomiarów pod rząd wyszło wyżej, to już zaczęłam to łączyć z tabletkami. Potem doczytałam, że przy tej substancji to wcale nie jest jakaś rzadka rozkmina, tylko temat naprawdę się przewija.