Nie, podczas stosowania leku Onirex nie należy spożywać alkoholu.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/onirex/czy-stosujac-onirex-mozna-pic-alkohol
Nie, podczas stosowania leku Onirex nie należy spożywać alkoholu.
Od kilku tygodni biorę Onirex na bezsenność i muszę przyznać, że działa całkiem nieźle. Wcześniej zasypianie było dla mnie dramatem, ale teraz w końcu śpię jak człowiek. Mam jednak dylemat – za kilka dni mam urodziny i planuję spotkanie z przyjaciółmi. Nie chodzi o żadną wielką popijawę, ale pewnie wypiję dwa-trzy drinki. Czy ktoś ma doświadczenie, jak Onirex reaguje z alkoholem? Wiem, że w ulotce piszą, żeby unikać, ale czy faktycznie coś się dzieje? Ktoś próbował? Będę wdzięczna za każdą opinię!
Oj, dziewczyno, uważaj z tym alkoholem i Onirexem. Ja też myślałam, że co mi tam, jedno piwo nie zaszkodzi… No i jak się skończyło? Wypiłam dwa drinki na imprezie u koleżanki, wróciłam do domu, wzięłam tabletkę na sen i rano budzę się z totalną pustką w głowie. Kompletnie nic nie pamiętam z powrotu, a mój chłopak mówił, że normalnie chodziłam po mieszkaniu, gadałam od rzeczy i próbowałam mu wmówić, że w lodówce mieszka mały piesek. ![]()
To nie jest tak, że ci się film urwie jak po litrowej butelce wódki, ale serio – człowiek robi różne dziwne rzeczy i potem nie pamięta. No i ten kac… Masakra. Czułam się jak zombie przez cały dzień, a zwykle po dwóch drinkach to się budziłam jak młody bóg. Więc jeśli masz imprezę, to albo pij, albo bierz Onirex, ale nie mieszaj. Bo serio, to nie jest tego warte.
Ogólnie biorę Onirex od kilku miesięcy, bo mam koszmarne problemy ze snem, a jak człowiek pracuje na zmiany, to już w ogóle organizm się nie może ogarnąć. Pewnego razu byłem na weselu – no i jak to na weselu, trochę się wypiło. Nic strasznego, normalnie wróciłem do domu, ale w nocy obudziłem się jakby w jakimś amoku. Wstałem, poszedłem do kuchni, włączyłem czajnik, zacząłem smarować chleb dżemem i nagle BUM – ocknąłem się, jak już prawie jadłem ten chleb, a w ogóle nie pamiętałem, że go robiłem.
To mnie tak przeraziło, że od tamtej pory nie tykam alkoholu, jak mam brać Onirex. Połączenie tych dwóch rzeczy to jak proszenie się o kłopoty. Może nie u każdego tak się dzieje, ale ja nie ryzykuję. Jak masz imprezę, to sobie odpuść tabletkę na jeden wieczór, bo serio, lepiej się trochę nie wyspać, niż potem robić rzeczy, o których nawet nie wiesz.