Ile trwa oczyszczanie po Moviprep?

Oczyszczanie jelit po zastosowaniu Moviprep trwa zazwyczaj kilka godzin.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/moviprep/ile-trwa-oczyszczanie-po-moviprep

Nie ma przyjemnego smaku – pierwsze dwie szklanki są jeszcze do zniesienia, ale potem robi się naprawdę obrzydliwe. Nie jestem pewna, co dokładnie sprawia, że smak staje się taki nieznośny, ale było trochę łatwiej, gdy po kilku łykach szybko popijałam Lucozade.

Po pierwszej dawce czułam się napompowana wodą, miałam lekkie skurcze i ból brzucha. Zaczęłam pić o 17:00, skończyłam o 19:00, robiąc sobie godzinną przerwę i popijając sok jabłkowy. W brzuchu zaczęło mi się zbierać mnóstwo bąbelków.

Drugą dawkę zaczęłam o 20:00, a pierwsza wizyta w toalecie była o 20:41. To jest tak obrzydliwe – woda wypływająca z tyłka po prostu nie jest normalna, ale cóż, trzeba.

Teraz jest 23:35, a nadal co jakiś czas muszę iść do toalety. Bardzo się martwiłam tym przygotowaniem, ale w sumie nie było tak źle. Czy to przyjemne? Nie. Ale nie miałam mdłości, skurcze były łagodne i krótkie, a wypróżnienia nie były gwałtowne. Cały proces był dość delikatny dla mojego organizmu.

Nałożyłam wazelinę na zewnątrz i wewnątrz, więc nie mam żadnych podrażnień.