Ile trwa wysyp po Epiduo?

Wysyp po rozpoczęciu stosowania Epiduo jest normalnym zjawiskiem i zazwyczaj trwa od kilku dni do kilku tygodni.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/epiduo/ile-trwa-wysyp-po-epiduo

Słuchajcie, wysyp po Epiduo pojawia się mniej więcej po około 2 tygodniach, prawda? Wiecie może, ile taki wysyp trwa i kiedy ustępuje? Jak to wyglądało u Was? Strasznie się boję, że u mnie lada moment się zacznie, i nie wiem, czego się spodziewać. :worried:

Wszystko zależy od tego, jak bardzo masz zanieczyszczoną skórę. Ja zaczęłam używać Epiduo tydzień temu i widzę, że zaczynają mi wychodzić nowe zmiany, ale są małe i płytkie, więc tragedii nie ma. Ile to potrwa, to już zależy od tego, co się pojawi – czy będą to płytkie zmiany, czy głęboko ukryte „wulkany”. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było łagodnie! :blush:

U mnie w trakcie tego wysypu wychodzą duże krosty, głównie wokół ust, a na policzku pojawiło się ogromne zgrubienie pod skórą. Już widzę, że nie wyjdzie na wierzch, bo zaczyna się powoli wchłaniać, ale niestety zostawiło mi czerwoną plamę. Gdybym mogła, to w ogóle nie wychodziłabym z domu i nie pokazywała się ludziom z taką twarzą. Nakładam sporo makijażu, żeby to ukryć, ale mam wrażenie, że to jeszcze bardziej pogarsza sytuację. A na dodatek w weekend mam zjazd… Masakra. :pensive: