Jak długo działa Sildenafil?

Sildenafil, substancja czynna w Viagrze, zwykle zaczyna działać w ciągu 30 minut do 1 godziny po zażyciu.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/sildenafil/jak-dlugo-dziala-sildenafil

Jestem ogromnie wdzięczny mojemu lekarzowi za przepisanie sildenafilu! Mam dopiero 48 lat, ale zacząłem doświadczać okazjonalnych problemów z uzyskaniem lub utrzymaniem erekcji, co stawało się naprawdę frustrujące. Jak wielu mężczyzn wie, im bardziej się o tym myśli, tym trudniej jest coś osiągnąć, a już na pewno utrzymać.

Po standardowych badaniach lekarz zaproponował, żebym spróbował sildenafilu w dawce 50 mg, aby odzyskać pewność siebie. Zasugerował nawet, że połowa tabletki mogłaby wystarczyć, ale postanowiłem wziąć całą dawkę po porządnym posiłku i odczekać zalecaną godzinę. Efekty były niesamowite—30 minut pełnego sukcesu! Moja żona nawet musiała zrobić sobie przerwę w połowie, ale była zachwycona.

Następnym razem spróbowałem połowy tabletki, co również zadziałało świetnie, choć pojawiły się lekkie zawroty głowy. Teraz sildenafil stał się naszym niezawodnym rozwiązaniem, a ja mam już receptę na kolejne dawki!

Mam 48 lat, a ten lek sprawia, że „tam na dole” czuję się jak 20-latek. Przyjmuję 25 mg na pusty żołądek, rozpuszczone wcześniej w wodzie, i działa już po 10 minutach. Skutki uboczne są bardzo łagodne: lekki katar i sporadyczny, delikatny ból głowy. Pozwala mi być w pełni sprawnym przez 4 do 6 godzin, z szybkim czasem regeneracji. To świetny lek, ale nie należy z nim przesadzać. Stosowanie go codziennie nie jest tak przyjemne, jak raz lub dwa razy w tygodniu.

Mam trochę ponad 60 lat. Przyjmuję 50 mg i jak w zegarku, po 45–60 minutach jestem gotowy. Nie mam żadnych obaw, że nie utrzymam erekcji wystarczająco długo, by osiągnąć orgazm. Nie mogę uwierzyć, jak dobrze działa ten lek. Skutki uboczne są dla mnie minimalne.