Jak długo działa Sildenafil?

Sildenafil, substancja czynna w Viagrze, zwykle zaczyna działać w ciągu 30 minut do 1 godziny po zażyciu.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/sildenafil/jak-dlugo-dziala-sildenafil

Jestem ogromnie wdzięczny mojemu lekarzowi za przepisanie sildenafilu! Mam dopiero 48 lat, ale zacząłem doświadczać okazjonalnych problemów z uzyskaniem lub utrzymaniem erekcji, co stawało się naprawdę frustrujące. Jak wielu mężczyzn wie, im bardziej się o tym myśli, tym trudniej jest coś osiągnąć, a już na pewno utrzymać.

Po standardowych badaniach lekarz zaproponował, żebym spróbował sildenafilu w dawce 50 mg, aby odzyskać pewność siebie. Zasugerował nawet, że połowa tabletki mogłaby wystarczyć, ale postanowiłem wziąć całą dawkę po porządnym posiłku i odczekać zalecaną godzinę. Efekty były niesamowite—30 minut pełnego sukcesu! Moja żona nawet musiała zrobić sobie przerwę w połowie, ale była zachwycona.

Następnym razem spróbowałem połowy tabletki, co również zadziałało świetnie, choć pojawiły się lekkie zawroty głowy. Teraz sildenafil stał się naszym niezawodnym rozwiązaniem, a ja mam już receptę na kolejne dawki!

Mam 48 lat, a ten lek sprawia, że „tam na dole” czuję się jak 20-latek. Przyjmuję 25 mg na pusty żołądek, rozpuszczone wcześniej w wodzie, i działa już po 10 minutach. Skutki uboczne są bardzo łagodne: lekki katar i sporadyczny, delikatny ból głowy. Pozwala mi być w pełni sprawnym przez 4 do 6 godzin, z szybkim czasem regeneracji. To świetny lek, ale nie należy z nim przesadzać. Stosowanie go codziennie nie jest tak przyjemne, jak raz lub dwa razy w tygodniu.

Mam trochę ponad 60 lat. Przyjmuję 50 mg i jak w zegarku, po 45–60 minutach jestem gotowy. Nie mam żadnych obaw, że nie utrzymam erekcji wystarczająco długo, by osiągnąć orgazm. Nie mogę uwierzyć, jak dobrze działa ten lek. Skutki uboczne są dla mnie minimalne.

Biorę Sildenafil i wszędzie czytam, że powinien zacząć działać mniej więcej po godzinie, a efekt utrzymywać się około 4 godzin. U mnie wygląda to zupełnie inaczej.

Mam Sildenafil PPH 100 mg – wrzucam zdjęcie opakowania, żeby było wiadomo dokładnie, o jaki lek chodzi. Mam wrażenie, że najmocniejsze działanie pojawia się u mnie dopiero po około 2–3 godzinach, a później jeszcze długo czuję efekt. Zdarza się, że nawet następnego dnia łatwiej o erekcję, a do tego pojawia się ból głowy.

Co ciekawe, czasami ta sama dawka działa bardzo mocno, a innym razem dużo słabiej. Czy ktoś z Was też ma tak, że Sildenafil działa wyraźnie dłużej niż te standardowe 4 godziny?

U mnie Sildenafil działa mniej więcej tak, jak podają – około 4 godzin. Po tym czasie efekt zdecydowanie słabnie.

Każdy może reagować trochę inaczej i dużo zależy też od dawki. U mnie nawet po 25 mg Sildenafilu pojawia się mocny ból głowy i zatkany nos, które potrafią utrzymywać się ponad 5 godzin. Przy większej dawce jest jeszcze mocniej.

Ja też mam po Sildenafil podobnie – przede wszystkim zatkane zatoki i ból głowy. Te objawy utrzymują się u mnie dłużej niż samo najbardziej odczuwalne działanie leku.

Ja zwykle biorę Sildenafil nawet około 4 godziny wcześniej. U mnie wtedy działa bardzo dobrze i czasami mam wrażenie, że niewielki efekt pozostaje jeszcze następnego dnia.

Przy 50 mg mam zwykle ból głowy i zatkany nos jeszcze przez kilka godzin po tym, jak główne działanie zaczyna ustępować. Zazwyczaj następnego ranka wszystko już przechodzi.

U mnie Sildenafil działa mniej więcej 6–8 godzin. Zdecydowanie dłużej niż te 4 godziny, o których najczęściej się mówi.

Też zauważyłem, że czas działania jest bardzo indywidualny. U jednych po około 4 godzinach praktycznie nic już nie czuć, a inni odczuwają pewne działanie znacznie dłużej.

Moim zdaniem trzeba też rozróżnić czas najsilniejszego działania od tego, że jeszcze później można odczuwać pewne efekty. Sildenafil nie musi nagle przestać działać po dokładnie 4 godzinach – jego działanie stopniowo słabnie.