Ile stoi po Sildenafilu?

Sildenafil wchłania się szybko po przyjęciu doustnym, a jej maksymalne stężenie we krwi występuje po 30 – 120 minutach. Średni czas do pojawienia się erekcji od przyjęcia preparatu wynosi 25 minut, jednakże zdarza się, że wzwód może pojawić się nawet po 4-5 godzinach od przyjęcia leku.

Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/sildenafil/ile-stoi-po-sildenafilu

Sildenafil to dla mnie naprawdę mocny środek, jeśli chodzi o wsparcie w kwestii erekcji, choć trzeba się liczyć z drobnymi skutkami ubocznymi. U mnie najlepiej sprawdza się dawka 12,5 mg – działa szybko, bo efekt pojawia się mniej więcej 30 minut do godziny po zażyciu. Jeśli ktoś pyta „sildenafil ile stoi”, mogę powiedzieć, że u mnie efekt utrzymuje się jakieś 3-4 godziny. Co ważne, w tym czasie łatwo odzyskać erekcję, jeśli z jakiegoś powodu ustąpi, ale nie jest to tak, że działa ciągle – trzeba odpowiednich bodźców.

Co do skutków ubocznych, zauważyłem kilka rzeczy:

• Przez pierwsze 4 godziny czasem mam lekko zatkany nos, co bywa irytujące, ale szybko o tym zapominam.
  • Po 4-12 godzinach zdarzały się problemy z żołądkiem, jakby niestrawność albo lekki dyskomfort. Do tego odczuwałem czasem senność, co dziwnie łączyło się z trudnością w zaśnięciu.

Próbowałem też Levitry – działała, ale nie tak dobrze jak sildenafil. Skutki uboczne były mniej dokuczliwe, ale nie dawała tego samego efektu. Niedawno testowałem Avanafil w dawce 25 mg. Na plus brak skutków ubocznych, co może wynikać z jego większej selektywności, ale niestety działał krócej, bo tylko około 2 godziny. Dla mnie to trochę za mało.

Ogólnie rzecz biorąc, sildenafil to solidny wybór, jeśli zależy komuś na skuteczności i dłuższym działaniu. Oczywiście efekty mogą się różnić w zależności od osoby, ale ja jestem zadowolony. Trzeba tylko pilnować dawki i być świadomym, że jakieś drobne skutki uboczne mogą się pojawić, choć w moim przypadku nie były niczym poważnym.

Ponieważ jest BARDZO drogi, a tabletki 25 mg, 50 mg i 100 mg kosztują tyle samo, tnę te 100 mg na cztery części, choć nie zawsze z idealną precyzją. Dla mnie 25 mg w zupełności wystarcza. Zaczyna działać po około 30 minutach, a pełny efekt pojawia się po 40 minutach. Działanie utrzymuje się przynajmniej przez 2 godziny i, co ważne, nie odczuwam żadnych skutków ubocznych.

Myślę, że jeśli chciałbym, żeby efekt trwał dłużej, mógłbym wziąć kolejne 25 mg, bo wciąż byłbym na poziomie połowy maksymalnej zalecanej dawki, czyli 100 mg. Sildenafil zapewnia mi wyjątkowo mocną erekcję. Nie stosuję go jednak za każdym razem – czasem po prostu nie ma takiej potrzeby. Dodam jeszcze, że dostępne są specjalne przyrządy do dzielenia tabletek, które znacznie ułatwiają precyzyjne cięcie. Polecam, bo to oszczędne i skuteczne rozwiązanie!