Kiedy Sildenafil nie działa?

Sildenafil może nie działać w sytuacjach, gdy nie ma odpowiedniej stymulacji seksualnej, został zażyty po obfitym, tłustym posiłku, dawka jest niedostosowana do potrzeb, lub pacjent cierpi na schorzenia, które osłabiają jego skuteczność, takie jak cukrzyca, uszkodzenia nerwów czy ciężkie choroby serca.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/sildenafil/kiedy-sildenafil-nie-dziala

Czy ktoś z Was doświadczył sytuacji, w której Sildenafil w ogóle nie działał?
Piszę jako żona. Urolog mojego męża powiedział, że może spróbować zażyć jednorazowo nawet trzy tabletki Sildenafilu, aby „rozruszać” problem z brakiem erekcji po operacji RALP (prostatektomii radykalnej). Próbował trzech tabletek, ale nic się nie wydarzyło. Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Co w takim przypadku można zrobić?

Mam 56 lat, jestem 12 tygodni po operacji RALP. Przyjmuję Sildenafil, generyk Viagry, w dawce 20 mg codziennie po usunięciu cewnika przez miesiąc. Po pierwszym badaniu PSA zmniejszyłem dawkę do 20 mg co drugi dzień, a w soboty 100 mg (czyli pełna dawka Viagry) – wtedy z żoną „próbujemy coś zdziałać”.

Sildenafil powinno się przyjmować na pusty żołądek, bez alkoholu, i może działać do 4 godzin. Trzeba się jednak trochę postarać, by wszystko poszło, jak należy…

To tylko moje zdanie, ale… Mam teraz problemy. W pierwszym miesiącu było lepiej – miałem erekcje, orgazmy. Teraz, po zmianie leków i przez to, że za dużo myślę, trudniej mi osiągnąć pełną erekcję. Z mojego punktu widzenia zawodzi mnie moje ciało – nie jestem w stanie uzyskać wystarczająco twardej erekcji do penetracji. Nie planujemy z żoną aktywności seksualnych, co pewnie nie pomaga. Wiem, że sam sobie dokładam presji, bo porównuję się do tego, jaki byłem wcześniej… Totalny mętlik w głowie!

Z drugiej strony powiedziałem żonie, że przez wszystkie te lata, kiedy ja kończyłem, a ona nie, teraz jest czas, by to nadrobić. Moje usta wciąż działają bez zarzutu, więc staram się, jak mogę, by to był jej czas na przyjemność.

To trudny etap, ale najważniejsze, że rak został usunięty – z tego jesteśmy niesamowicie szczęśliwi. Zaczyna się nowy rozdział naszego życia, choć musimy zmierzyć się z tym, że czasami nasze umysły same utrudniają nam sprawę.

Mam nadzieję, że to w jakiś sposób pomoże i że znajdziecie rozwiązanie swoich problemów, które przyniesie Wam dużo lepsze rezultaty! Trzymam kciuki!

Miałem operację bez zachowania nerwów w listopadzie zeszłego roku. Mój lekarz powiedział, że tylko bardzo mały procent mężczyzn może nadal osiągać erekcję po takiej operacji, i zasugerował, żebym spróbował Viagry. Niestety, w moim przypadku nie zadziałała. Zacząłem więc korzystać z pompki i jestem z niej zadowolony. Regularne jej używanie przez pewien czas pozwoliło mi osiągnąć dość dobrą erekcję przy użyciu pierścienia na penisa, który pomaga ją utrzymać.

Jestem w stanie osiągnąć orgazm, choć oczywiście bez nasienia, i wymaga to więcej wysiłku niż kiedyś. Mam swoje lata i jestem w małżeństwie od ponad 50 lat, więc cieszę się, że wciąż mogę być aktywny. Jeśli chodzi o intymność, jesteśmy kreatywni. Są rzeczy, których nam brakuje, ale całość stała się też swego rodzaju zabawą. Mam nadzieję, że u Was wszystko się dobrze ułoży!