Kiedy brać Mesopral?

Mesopral należy przyjmować przed jedzeniem, najlepiej na czczo, około 30 minut przed pierwszym posiłkiem.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/mesopral/kiedy-brac-mesopral

Hej wszystkim! Mam takie pytanie, bo coś mi się nie zgadza z tymi lekami… Lekarz powiedział, żebym brała Mesopral, ale nie do końca zrozumiałam, czy to ma być przed jedzeniem, po jedzeniu, czy może w trakcie? Ostatnio wzięłam go po śniadaniu i miałam wrażenie, że w ogóle nie działa – zgaga jak była, tak jest. Może coś robię źle? Jak wy to bierzecie? Pomóżcie, bo mam dość tej kwasowej jazdy po każdym posiłku.

Kiedyś też nie ogarniałam, jak to brać, bo nikt nie powiedział mi jasno. Na początku brałam Mesopral byle kiedy – czasem rano po kawie, czasem po obiedzie, a raz nawet przed snem, bo myślałam, że to bez różnicy. No i nic dziwnego, że efekt był żaden. :sweat_smile: Dopiero koleżanka z pracy, która też to bierze, powiedziała mi, że najlepiej działa, jak się go weźmie na czczo, przed jedzeniem. I serio, to zmieniło wszystko!

Teraz robię tak: wstaję rano, biorę Mesopral z małą szklanką wody, a dopiero po pół godziny jem śniadanie. Na początku było to dla mnie dziwne, bo jestem typem, co od razu po wstaniu rzuca się na kanapki, ale szybko się przyzwyczaiłam. I zgaga jak ręką odjął! A wcześniej to myślałam, że już zawsze będę miała to pieczenie i kwaśne odbijanie po wszystkim, co zjem.

U mnie to działa super, ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Spróbuj brać przed śniadaniem, może i u Ciebie zrobi różnicę. I serio, daj sobie te 30 minut przed jedzeniem – niby głupota, ale u mnie to był game changer. Powodzenia, oby wreszcie pomogło! :blush: