Opinie Asertin

Jak oceniacie efekty stosowania Asertinu i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z depresją lub zaburzeniami lękowymi, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosowałem Asertin przez około sześć miesięcy z powodu depresji i zaburzeń lękowych. Lekarz rozpoczął terapię od dawki 50 mg na dobę, którą przyjmowałem rano. Po około dwóch tygodniach zauważyłem poprawę nastroju i zmniejszenie objawów lęku. Jednak w pierwszych dniach terapii odczuwałem pewne skutki uboczne, takie jak nudności, zawroty głowy i bezsenność. Objawy te stopniowo ustępowały w miarę kontynuowania leczenia. Po trzech miesiącach lekarz zwiększył dawkę do 100 mg na dobę, co dodatkowo poprawiło moje samopoczucie. Podczas całej terapii regularnie konsultowałem się z lekarzem, który monitorował moje postępy i ewentualne działania niepożądane. Po sześciu miesiącach, gdy mój stan znacznie się poprawił, lekarz zdecydował o stopniowym zmniejszaniu dawki i ostatecznym odstawieniu leku.

Obiecałem sobie, że po przeczytaniu tylu opinii sam również podzielę się swoją, ale czuję się tak dobrze, że prawie o tym zapomniałem. Na początku byłem bardzo zdenerwowany rozpoczęciem terapii Asertinem. W styczniu mój lęk stał się wręcz paraliżujący; miałem ataki paniki niemal codziennie. Naprawdę nie mogłem sobie wyobrazić, że kiedykolwiek poczuję się lepiej. Bałem się rozpocząć przyjmowanie tego leku. Zaczynałem i przerywałem terapię może trzy razy, zanim zdecydowałem się kontynuować. Jestem bardzo zadowolony, że to zrobiłem. Jeśli to czytasz i obawiasz się rozpoczęcia leczenia, przeglądasz opinie w internecie, aby się przekonać – potraktuj to jako znak! Życie bywa trudne, ale nie musi takie być. Powodzenia, przyjaciele :heart: