Opinie Cipronex

Jak oceniacie efekty stosowania Cipronex i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z infekcjami bakteryjnymi – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Podczas podróży na Bali nabawiłam się infekcji dróg moczowych i w tamtejszej klinice przepisano mi Cipronex 500 mg na 10 dni. Mój lekarz w Polsce zalecił, by spróbować przez 3 dni, a jeśli objawy nie ustąpią, przedłużyć do 5 dni. Nie lubię brać leków, więc po przeczytaniu wielu opinii i informacji o skutkach ubocznych byłam bardzo niechętna do rozpoczęcia terapii. Czekałam 3 dni, aż ból stał się nie do zniesienia, i wtedy zaczęłam kurację. Już pierwszego dnia poczułam się znacznie lepiej, a trzeciego dnia wróciłam do normy, na szczęście bez poważnych skutków ubocznych, poza lekkim swędzeniem w ciągu pierwszych godzin i niewielkim uciskiem w klatce piersiowej (prawdopodobnie z powodu stresu związanego z przyjmowaniem leku). Czułam się nawet bardziej czujna niż zwykle. Dziś kończę terapię i mam nadzieję, że nadal będę czuła się dobrze. Oceniam lek na 8, ponieważ to silny antybiotyk i uważam, że są inne, mniej agresywne opcje na nieskomplikowane infekcje dróg moczowych – ale to jedyny dostępny lek w tamtej klinice.