Jak oceniacie efekty stosowania Dalacin C i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z infekcjami bakteryjnymi – każda historia ma znaczenie!
- Bardzo dobrze
- Przeciętnie
- Słabo
Jak oceniacie efekty stosowania Dalacin C i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z infekcjami bakteryjnymi – każda historia ma znaczenie!
Przepisano mi ten lek po tym, jak wcześniej byłem już na innym antybiotyku przez 10 dni. Nową receptę dostałem, bo nadal miałem silny ból ucha i szczęki, a zaczęło mi się kręcić w głowie, a ból nie ustępował na tamtym antybiotyku. Brałem już Dalacin C kilka razy wcześniej, ale tym razem moje stolce są raczej normalne – miękkie, ale bez biegunki. Zażywam to z napojem, który akurat mam pod ręką (dziś akurat Monster Energy) i nie powoduje żadnych problemów żołądkowych. Mogę powiedzieć, że tym razem mój apetyt wzrósł dziesięciokrotnie, a momentami mam trochę mgłę mózgową. Pamiętam, że pierwszego dnia lub dwóch trochę bolały mnie stawy, ale to niewielka cena za pozbycie się bólu. Zazwyczaj mam bardzo wrażliwy żołądek, ale ten lek nie sprawia mi żadnych problemów od kilku dni. Po prostu pamiętaj, żeby się nie stresować i pamiętaj, że twój organizm może reagować inaczej niż inni.
Przepisano mi Dalacin C na ciężką infekcję zęba. Brałem ją przez 7 dni, co 8 godzin. Prawie skończyłem. Wyleczyła moją infekcję. Nie miałem problemów żołądkowych, ale wystąpiła biegunka. Pewnej nocy, po zażyciu leku, miałem silną zgagę, ale tylko raz. Cieszę się, że ból minął, ale mój lekarz rodzinny powiedział mi, że to bardzo silny lek i może powodować problemy z brzuchem.
Nie czuję się dobrze po braniu Dalacin C. Musiałam brać to cztery razy dziennie przez 8 dni. Kazali mi przerwać wcześniej, bo zaczęła się biegunka. Brałam to, bo po usunięciu ósemek dwa razy złapałam infekcję. Najpierw dostałam amoksycylinę, potem, jak infekcja wróciła, znowu ją brałam. Kiedy pojawiła się po raz trzeci, przepisali mi Dalacin C. I coś mi się porobiło w głowie. Czuję się jak wrak. Wszystko mnie stresuje, łatwo się rozklejam. Mam ogromny lęk i ciągle jest mi smutno. Nie mogę nic zrobić, bo czuję się, jakbym wariowała.