Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Drosfemine Forte jako tabletki antykoncepcyjnej? Czy zauważyłyście poprawę w regulacji cyklu, zmniejszenie bólu miesiączkowego, zmianę nasilenia PMS, stanu cery albo samopoczucia? Jakie skutki uboczne pojawiły się u Was podczas przyjmowania tego leku, np. nudności, bóle głowy, wahania nastroju, plamienia między miesiączkami, zatrzymanie wody czy spadek lub wzrost libido? Wasze opinie mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero rozważają rozpoczęcie antykoncepcji Drosfemine Forte lub zastanawiają się nad zmianą dotychczasowych tabletek.
Ja akurat stosuję Drosfemine Forte od około 8 miesięcy i mogę się podzielić swoim doświadczeniem, bo sama wcześniej szukałam opinii i byłam trochę zestresowana zmianą tabletek. U mnie lek sprawdził się naprawdę dobrze — cykl w końcu mam regularny jak w zegarku, a bóle miesiączkowe, które wcześniej potrafiły mnie rozłożyć na dwa dni, praktycznie zniknęły. Dużym plusem jest też to, że PMS mam teraz dużo łagodniejszy, mniej napadów płaczu i mniej huśtawek nastroju. Na początku miałam drobne skutki uboczne: lekkie mdłości i ból głowy przez pierwsze dwa tygodnie, ale to przeszło samo i później już było stabilnie. Cera też mi się poprawiła, szczególnie na brodzie i linii żuchwy, gdzie zawsze miałam wypryski hormonalne. Libido trochę spadło, ale nie jakoś dramatycznie, da się żyć.