Opinie Drosfemine Mini

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Drosfemine Mini jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyliście pozytywne efekty, takie jak regulacja cyklu miesiączkowego, zmniejszenie bólu miesiączkowego, poprawa stanu cery czy lepsze samopoczucie w trakcie cyklu? A może pojawiły się u Was skutki uboczne, np. tkliwość piersi, wahania nastroju, bóle głowy, spadek libido, przyrost masy ciała czy krwawienia międzymiesiączkowe? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla kobiet rozważających rozpoczęcie antykoncepcji hormonalnej z wykorzystaniem Drosfemine Mini.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Stosuję Drosfemine Mini od około pół roku i mogę podzielić się moimi doświadczeniami. Na początku trochę obawiałam się skutków ubocznych, bo wcześniej miałam złe doświadczenia z inną tabletką antykoncepcyjną (ciągłe bóle głowy i przybieranie na wadze). Tutaj było inaczej – przez pierwsze dwa cykle pojawiały się lekkie plamienia i tkliwość piersi, ale z czasem organizm się wyregulował.

Z pozytywów zauważyłam, że cykl stał się regularny jak w zegarku – okres zawsze zaczyna się w przerwie po tabletkach, trwa krócej i jest mniej bolesny. Ogromnym plusem jest też to, że skóra znacznie się poprawiła, mam mniej wyprysków, a wcześniej borykałam się z problemami trądzikowymi.

Jeśli chodzi o minusy – zdarza mi się, że w drugiej połowie cyklu jestem bardziej wrażliwa emocjonalnie i mam trochę większą ochotę na słodycze. Nie zauważyłam jednak przyrostu masy ciała ani problemów z libido, co było moją największą obawą.