Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Drosfemine Mini jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyliście pozytywne efekty, takie jak regulacja cyklu miesiączkowego, zmniejszenie bólu miesiączkowego, poprawa stanu cery czy lepsze samopoczucie w trakcie cyklu? A może pojawiły się u Was skutki uboczne, np. tkliwość piersi, wahania nastroju, bóle głowy, spadek libido, przyrost masy ciała czy krwawienia międzymiesiączkowe? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla kobiet rozważających rozpoczęcie antykoncepcji hormonalnej z wykorzystaniem Drosfemine Mini.
Stosuję Drosfemine Mini od około pół roku i mogę podzielić się moimi doświadczeniami. Na początku trochę obawiałam się skutków ubocznych, bo wcześniej miałam złe doświadczenia z inną tabletką antykoncepcyjną (ciągłe bóle głowy i przybieranie na wadze). Tutaj było inaczej – przez pierwsze dwa cykle pojawiały się lekkie plamienia i tkliwość piersi, ale z czasem organizm się wyregulował.
Z pozytywów zauważyłam, że cykl stał się regularny jak w zegarku – okres zawsze zaczyna się w przerwie po tabletkach, trwa krócej i jest mniej bolesny. Ogromnym plusem jest też to, że skóra znacznie się poprawiła, mam mniej wyprysków, a wcześniej borykałam się z problemami trądzikowymi.
Jeśli chodzi o minusy – zdarza mi się, że w drugiej połowie cyklu jestem bardziej wrażliwa emocjonalnie i mam trochę większą ochotę na słodycze. Nie zauważyłam jednak przyrostu masy ciała ani problemów z libido, co było moją największą obawą.