Opinie Ketonal Żel

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Ketonal Żel przy bólach mięśni, stawów lub po urazach? Czy faktycznie zauważyliście szybką ulgę w bólu, zmniejszenie stanu zapalnego albo obrzęku po regularnym smarowaniu? Interesuje mnie, w jakich sytuacjach sprawdził się u Was najlepiej – przy bólach pleców, kolan, barków, przeciążeniach po pracy fizycznej albo po sporcie.
Czy u kogoś pojawiły się jakieś skutki uboczne na skórze, takie jak pieczenie, zaczerwienienie, swędzenie czy wysypka? A może wręcz przeciwnie – żel był dobrze tolerowany i można go było stosować przez kilka dni bez problemów? Dajcie znać, czy według Was Ketonal Żel działa lepiej niż inne maści lub żele przeciwbólowe i czy sięgacie po niego doraźnie, czy raczej przy dłuższych dolegliwościach. Wasze opinie na pewno będą pomocne dla osób, które zastanawiają się, czy ten żel faktycznie ma sens w codziennym bólu mięśni i stawów.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Najczęściej smaruję się wieczorem, bo wtedy ból jest najbardziej dokuczliwy, i muszę przyznać, że uczucie ulgi pojawia się dość szybko, zwykle po kilkunastu minutach. Nie jest to cud, że ból znika całkowicie, ale wyraźnie się zmniejsza i da się normalnie funkcjonować albo spokojnie zasnąć. Podoba mi się to, że żel szybko się wchłania i nie klei, nie brudzi ubrań i nie ma jakiegoś drażniącego zapachu. Miałam wcześniej inne maści, po których skóra była czerwona albo piekła, a przy Ketonal żel nie zauważyłam żadnych problemów skórnych. Smarowałam nim też kolano po lekkim skręceniu i obrzęk faktycznie szybciej się zmniejszył.