Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Opokan-Keto żelu przy bólach mięśni, stawów albo po urazach? Czy zauważyliście realną ulgę w bólu, zmniejszenie stanu zapalnego, obrzęku albo sztywności po regularnym smarowaniu? Jak szybko pojawiało się działanie i czy efekt był krótkotrwały, czy raczej utrzymywał się dłużej? Interesuje mnie też, czy u kogoś wystąpiły skutki uboczne, np. podrażnienie skóry, pieczenie, zaczerwienienie, wysypka albo nadwrażliwość na słońce. Wasze opinie i doświadczenia mogą bardzo pomóc osobom, które zastanawiają się nad użyciem Opokan-Keto albo szukają czegoś skutecznego na miejscowy ból.
U mnie Opokan-Keto pojawił się po skręceniu kolana, ból był taki, że ciężko było normalnie chodzić i schodzić po schodach. Na początku byłam sceptyczna, bo to „tylko żel”, a ja już próbowałam różnych maści i efekt był mizerny. Tutaj pierwsze, co zauważyłam, to że po około 20–30 minutach ból jakby się wyciszał, nie znikał całkiem, ale przestawał być taki kłujący. Po kilku godzinach kolano było wyraźnie mniej sztywne, a obrzęk zaczął schodzić dopiero po 1–2 dniach regularnego smarowania.
Stosowałam żel 2–3 razy dziennie, cienką warstwą, porządnie wmasowując i faktycznie przy regularnym użyciu efekt był coraz lepszy. Najbardziej pomogło mi to, że ból nie wracał od razu, tylko utrzymywała się taka „ulga w tle”, dzięki czemu mogłam normalniej funkcjonować. Nie miałam żadnych problemów skórnych, zero pieczenia czy wysypki, tylko trzeba uważać na słońce, bo skóra robi się bardziej wrażliwa.