Opinie Noliprel

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Noliprelu na nadciśnienie? Czy zauważyliście wyraźną poprawę ciśnienia i po jakim czasie lek zaczął u Was działać? Czy poza obniżeniem ciśnienia pojawiły się też inne odczuwalne efekty, na przykład lepsze samopoczucie, mniejsze bóle głowy albo ustąpienie uczucia kołatania serca? Jakie skutki uboczne wystąpiły u Was podczas stosowania, takie jak zawroty głowy, osłabienie, suchy kaszel, częstsze oddawanie moczu, spadki ciśnienia czy problemy z elektrolitami?

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Ja biorę Noliprel od kilku miesięcy na nadciśnienie i u mnie ogólnie lek się sprawdza. Na początku trochę się stresowałem, bo po pierwszych tabletkach miałem lekkie zawroty głowy i takie dziwne uczucie osłabienia, ale po kilku dniach organizm jakby się przyzwyczaił. Teraz ciśnienie mam dużo bardziej unormowane i nie mam już takich skoków jak wcześniej. Zauważyłem tylko, że częściej chce mi się siku i czasem po wzięciu tabletki czuję lekką suchość w ustach. Mimo tego oceniam lek raczej na plus, bo najważniejsze jest dla mnie to, że działa i pomaga utrzymać ciśnienie w lepszych wartościach.

Ja mam dokładnie ten Noliprel 2,5 mg + 0,625 mg, taki jak na zdjęciu, w opakowaniu po 30 tabletek powlekanych i u mnie był to jeden z pierwszych leków na ciśnienie. Na początku trochę się bałam, bo jak zobaczyłam, że to lek złożony z dwóch substancji, to od razu miałam obawy, czy nie będzie dla mnie za mocny. Przez pierwsze dni czułam lekkie osłabienie i czasami delikatny zawrót głowy, ale później organizm się przyzwyczaił. Teraz mogę powiedzieć, że ciśnienie mam po nim bardziej wyrównane i ogólnie czuję się spokojniejsza. Zdarza mi się tylko częściej chodzić do toalety, ale przy tym leku akurat mnie to nie zdziwiło. Na ten moment oceniam go raczej dobrze, bo mimo początku z obawami finalnie ten Noliprel 2,5/0,625 sprawdził się u mnie całkiem w porządku.