Afobam a alkohol

Zdecydowanie nie polecam. Robiłam tak kiedyś, kiedy byłam w kiepskim stanie psychicznym, bo chciałam po prostu odciąć się od rzeczywistości i niczego nie pamiętać. Następnego dnia budziłam się bez pojęcia, co się wydarzyło, a lęk i poczucie winy były jeszcze większe. Robiłam też rzeczy, których później żałowałam.

U mnie po takim połączeniu zdarzały się kompletne luki w pamięci. Człowiek funkcjonuje, rozmawia i coś robi, a następnego dnia nie pamięta praktycznie niczego.

Od około dwóch miesięcy mam przepisane 0,25 mg Afobamu na zaburzenia lękowe. Pewnego weekendu wypiłam dwa piwa po przyjęciu leku. Nie miałam blackoutu i następnego dnia pamiętałam cały wieczór. Kiedy byłam młodsza, zdarzało mi się jednak nadużywać alprazolamu razem z alkoholem i wtedy sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Miewałam całkowite zaniki pamięci – nie pamiętałam nagranych filmów, kupionych rzeczy, wysłanych wiadomości ani rozmów z rodzicami. Teraz biorę lek zgodnie z przeznaczeniem i nie nadużywam go.

Kiedyś brałam bardzo dużo alprazolamu i piłam przy tym naprawdę dużo alkoholu. Podczas rodzinnego wyjazdu przez kilka dni praktycznie cały czas miałam blackout. Rodzina później opowiadała mi rzeczy, których kompletnie nie pamiętałam. Na szczęście wyszłam z tego cało, ale zdecydowanie nie chciałabym do tego wracać.

Przez około rok robiłem to praktycznie codziennie. Zaczęło się od jednej tabletki Afobamu i niewielkiej ilości alkoholu. Z czasem piłem coraz więcej i brałem coraz większe dawki. Dochodziło do całkowitych blackoutów. Normalnie chodziłem do pracy i wracałem do domu, ale później ludzie opowiadali mi rzeczy, które robiłem, a ja nie byłem w stanie przypomnieć sobie absolutnie niczego. Skończyło się dopiero wtedy, gdy zasnąłem za kierownicą i prawie uderzyłem w betonową barierę.

Afobam z alkoholem był jednym z najgorszych połączeń, jakich doświadczyłem. Podobnie działał na mnie Stilnox z alkoholem. Miałem wypadek samochodowy, wdawałem się w kłótnie i mówiłem rodzinie rzeczy, których później kompletnie nie pamiętałem. Najgorsze było to, że następnego dnia byłem przekonany, że wziąłem jedną albo dwie tabletki, a później okazywało się, że zużyłem znacznie więcej. To połączenie potrafi kompletnie wyczyścić pamięć. Ostatecznie przestałem brać alprazolam.