Chudnięcie po Prokit

Spadek masy ciała po zastosowaniu Prokitu najczęściej jest skutkiem działań niepożądanych leku lub choroby, z powodu której został on włączony, a nie jego bezpośredniego działania „odchudzającego”.

Temat jest powiązany z:https://medyk.online/lek/prokit/chudniecie-po-prokit-co-zrobic/

Biorę Prokit od kilku tygodni na żołądek (pełność, zaleganie po jedzeniu) i zauważyłam, że zaczynam chudnąć. Niby jem, ale mniej mi się chce, czasem mam lekkie nudności. Zaczynam się martwić, bo to nie było planowane.

U mnie było bardzo podobnie. Też brałam Prokit na problemy z trawieniem i po jakimś czasie zauważyłam, że waga leci w dół, chociaż się nie odchudzałam. Po prostu jadłam mniej, bo szybciej byłam najedzona i czasem mnie mdliło. Na początku myślałam, że to super, ale po 2–3 tygodniach już nie było fajnie, bo zaczęłam czuć osłabienie. Jak odstawiłam lek, to apetyt wrócił i waga się ustabilizowała. Z tego co czytałam, sporo osób tak ma – nie że lek odchudza, tylko człowiek mniej je.

Ja brałam Prokit prawie miesiąc i schudłam około 4 kg. U mnie to było tak, że bałam się jeść, bo po jedzeniu czułam dyskomfort albo mdłości. Rozmawiałam z innymi dziewczynami i kilka mówiło dokładnie to samo – jak brzuch wariuje, to człowiek podświadomie ogranicza jedzenie. Koleżanka miała podobnie, ale u niej chudnięcie zaczęło się jeszcze przed lekiem, więc wyszło, że problem był głębiej, a nie sam Prokit.