Poprawa po przyjęciu Tetralysalu zależy od rodzaju infekcji oraz indywidualnej reakcji pacjenta na leczenie. W niektórych przypadkach efekty terapii mogą być widoczne po kilku tygodniach, podczas gdy inne mogą wymagać dłuższego stosowania leku.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/clatexo/czy-stosujac-clatexo-mozna-pic-alkohol
Hej wszystkim! Mam pytanie do osób, które już brały Clatexo – czy można przy tym leku normalnie pić alkohol? Nie mówię tu o żadnym upijaniu się, tylko czasem lampka wina do kolacji, piwo z mężem w weekend. Boję się trochę, że może być jakaś interakcja albo że mnie przymuli. Jakie są Wasze doświadczenia?
Brałam Clatexo, właśnie przez całą wiosnę i lato, bo mnie pylenie tak tłucze, że szkoda gadać. Oczy łzawią, kicham jak wariatka i katar tak leci, że nos czerwony jak u Mikołaja… No dramat. Clatexo akurat mi pomógł najlepiej z tych wszystkich leków, bo przynajmniej po nim nie usypiam na stojąco, a miałam wcześniej różne – po loratadynie to mogłam spać 15 godzin na dobę.
A co do alkoholu – ja normalnie piłam i było okej. Wiadomo, nie mówię o balangach do rana, bo to nie te lata
ale jak z mężem w weekend wypiliśmy sobie winko do makaronu albo piwo przy grillu, to kompletnie nic się nie działo. Raz nawet mieliśmy wesele kuzynki i wtedy to już poleciało więcej niż jedno – i też nie było żadnej tragedii. Czułam się normalnie, nie miałam zawrotów ani jakiegoś mega zmulenia. Ale też – i to Ci powiem szczerze – ja ogólnie dobrze znoszę leki i alkohol, więc może organizm mi nie reaguje aż tak mocno.
Znam też koleżankę z pracy, która bierze Clatexo od dwóch lat praktycznie non stop i mówiła, że jak raz zapomniała, to od razu wróciło kichanie i swędzenie oczu. A pić pije normalnie – jest taką winno-kawową babką, jak to mówi
i też nic złego jej się nie dzieje. Ale ona raz mówiła, że po piwie zrobiło jej się trochę senno, ale nie wiadomo czy to przez lek, czy że się zmęczyła po robocie.
Generalnie – jak masz zdrową wątrobę, nie bierzesz innych leków, to lampka wina czy piwko raczej nie zrobi krzywdy. Ale jakbyś miała po tym jakiekolwiek dziwne objawy, to zawsze można odstawić jedno albo drugie i zobaczyć co się dzieje.