Co jeść przy Mounjaro?

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/mounjaro/co-jesc-przy-mounjaro

Biorę Mounjaro już od około czterech miesięcy i od jakiegoś czasu męczy mnie całkowity brak apetytu, a przecież jeść trzeba, żeby organizm miał siłę. Największy problem mam ze śniadaniem – nic mi nie wchodzi, ale wiem, że poranny posiłek jest ważny.

Szukam pomysłu na pełnowartościowe, płynne śniadanie, które będzie łatwe do zrobienia, szybkie do wypicia i jednocześnie zapewni mi energię na dłużej. Macie jakieś sprawdzone przepisy albo rady? Będę wdzięczny za pomoc! :blush:

Huel białkowy w wersji czarnej to świetna opcja, jeśli potrzebujesz pełnowartościowego posiłku w płynnej formie. Wystarczy wymieszać z wodą lub mlekiem, co pozwala zaoszczędzić czas i dostarcza odpowiednich składników odżywczych.

Koktajl na bazie mleka migdałowego to idealny wybór na lekkie, a zarazem sycące śniadanie. Przykład: 250 ml mleka migdałowego, 200 g borówek, 30 g odżywki białkowej lub skyr (choć wtedy koktajl będzie bardziej treściwy), łyżeczka masła orzechowego, a opcjonalnie także 15 g płatków owsianych i łyżka kakao. Wszystko zmiksuj – efekt jest smaczny i pełnowartościowy.