Co jest lepsze Neurovit czy Milgamma?

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, który lek jest lepszy – Neurovit czy Milgamma, ponieważ wybór zależy od indywidualnych potrzeb pacjenta oraz zaleceń lekarza prowadzącego. Oba leki zawierają witaminy z grupy B, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, jednak Milgamma zawiera także lidokainę, która ma działanie przeciwbólowe.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/milgamma/co-jest-lepsze-neurovit-czy-milgamma

Dziewczyny, która z Was miała doświadczenie z Neurovitem? Zastanawiam się nad możliwymi skutkami ubocznymi. Miałyście jakieś?

U mnie pojawiły się mdłości i zaczynam się zastanawiać, czy to przypadek, zatrucie czymś innym, czy jednak reakcja na Neurovit. Do tego dochodzi uporczywe swędzenie całego ciała – naprawdę można zwariować. Macie podobne doświadczenia?

Biorę ten lek już od dłuższego czasu i nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych. Jednak nie można tego wykluczyć – leki potrafią czasem wywołać naprawdę zaskakujące reakcje.

Miałem po nim straszną pokrzywkę – skóra jednocześnie piekła i swędziała, co było naprawdę nie do zniesienia. Zajęło mi ponad miesiąc, żeby dojść do siebie po tych objawach. Jeśli mogę coś doradzić, zamiast Neurovitu warto spróbować Milgammy. Również jest dostępna na receptę, a ja biorę ją cyklicznie i nigdy nie miałem żadnych skutków ubocznych. Może to być lepsza alternatywa.

@DominikaS , miałam bardzo podobne doświadczenia, co Ty. Neurovit brałam przez kilka tygodni i też odczuwałam mdłości, chociaż nie byłam pewna, czy to od leku, czy od czegoś innego. Z czasem doszło jeszcze swędzenie skóry, ale nie aż tak uporczywe jak u Ciebie. Po konsultacji z lekarzem przeszłam na Milgammę i te problemy ustąpiły. Może faktycznie warto spróbować czegoś innego, bo każdy organizm reaguje inaczej, a skutki uboczne mogą być dość indywidualne.

Dla mnie kluczowe było to, żeby lek spełniał swoje zadanie, ale nie wywoływał dodatkowego dyskomfortu. Daj znać, co zdecydujesz!