Cześć wszystkim! Mam pytanie – czy Aulin działa na ból zęba? Mam taki problem, że ząb mnie boli od wczoraj, a do dentysty mogę iść dopiero za dwa dni. Koleżanka mówiła, że Aulin jej pomógł, ale ja się trochę boję, bo nigdy tego nie brałam. Co sądzicie? Pomaga na takie bóle? Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
U mnie działał, jak kiedyś miałam taki koszmar z ósemką, że pół nocy chodziłam po domu, przyciskając kostkę lodu do policzka. Wzięłam Aulin, który miałam w apteczce po kontuzji kolana, i rzeczywiście ból trochę odpuścił. Ale musisz wiedzieć, że to taki „ratunkowy” sposób – na chwilę złagodzi, ale źródła bólu nie rozwiąże.
A teraz mała historia z życia. Moja ciocia Grażyna, jak to ona, zawsze ma apteczkę pełną cudów. Raz na jakimś rodzinnym spotkaniu wzięło ją na ból zęba – no dramat, nie mogła jeść, pić, a wszyscy się bawili. Oczywiście wyjąła z torebki Aulin, bo „na wszystko pomaga”. I faktycznie, po godzinie siedziała z nami przy stole i znowu gadała o swoich kwiatkach. Ale! Kilka dni później skończyło się to leczeniem kanałowym, bo ból był związany z zapaleniem. Dentysta jej powiedział, że to super, że wzięła coś na ból, ale jakby poszła wcześniej, to może uniknęłaby takiej masakry w zębie.
U Ciebie, skoro możesz dopiero za dwa dni i ból jest nie do zniesienia, to pewnie warto spróbować Aulinu, ale weź go po jedzeniu, bo może trochę drażnić żołądek. I pamiętaj, żeby pić dużo wody – lekarz mi mówił, że tak lepiej działa na organizm. Jak masz jeszcze jakieś domowe sposoby (np. płukanie ciepłą wodą z solą albo okłady na policzek), to też mogą trochę pomóc do czasu wizyty.