Czy Doreta pomoże na rwę kulszową?

Doreta może być skuteczna w łagodzeniu bólu związanego z rwą kulszową, ponieważ łączy tramadol (opioid) i paracetamol (lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy), co pozwala na skuteczne łagodzenie umiarkowanego i silnego bólu. Rwa kulszowa to ból wynikający z ucisku lub podrażnienia nerwu kulszowego, który może być bardzo intensywny, promieniujący od dolnej części pleców przez pośladki aż do nóg. Doreta może pomóc złagodzić ból, ale nie wpływa bezpośrednio na przyczynę problemu, czyli na ucisk na nerw.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/doreta/czy-doreta-pomoze-na-rwe-kulszowa

Cześć wszystkim! Od kilku dni zmagam się z silnym bólem w dolnej części pleców, który promieniuje do pośladka i nogi – chyba to rwa kulszowa. Mam w domu tabletki Doreta i zastanawiam się, czy mogę je wziąć na ten ból. Czy ktoś z Was stosował Doretę przy rwie kulszowej? Czy to pomaga? Ból przy chodzeniu jest naprawdę dokuczliwy.

Hej! Miałem podobny problem z rwą kulszową. Brałem Doretę i faktycznie pomagała na ból, ale tylko na chwilę. Po konsultacji z lekarzem zmieniliśmy leczenie na silniejsze środki przeciwbólowe i przeciwzapalne, co przyniosło lepsze efekty. Warto skonsultować się z lekarzem, żeby dobrać odpowiednie leczenie.