Czy Emanera jest na ból żołądka?

Tak, Emanera może pomóc w bólu żołądka, jeśli wynika on z nadmiernej produkcji kwasu lub innych problemów kwasozależnych.

Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/emanera/czy-emanera-jest-na-bol-zoladka

Mam takie pytanie: czy Emanera w ogóle nadaje się na ból żołądka? Od kilku dni męczy mnie takie dziwne ssanie i palenie w brzuchu, czasem aż mnie skręca. Kumpela z pracy wspominała, że brała Emanerę przy zgadze, ale nie wiem, czy to dobry wybór, jak boli cię typowo żołądek. Może ktoś też tak miał i podpowie, czy warto próbować Emanery, czy to raczej na inne dolegliwości? Będę wdzięczna za każdą radę!

Ja Emanerę biorę już od ponad pół roku, bo kiedyś miałam ciągłe sensacje żołądkowe i męczyła mnie okropna zgaga. U mnie to się zaczęło właśnie od lekkiego kłucia, a potem przeszło w takie porządne pieczenie – no masakra. Kiedyś wystarczały mi zwykłe syropy na zgagę, ale potem już nic nie pomagało. Kiedy dostałam Emanerę, to poczułam ulgę, bo zmniejszyła mi się ilość kwasu w żołądku i to, co kiedyś piekło jak wulkan, zaczęło się uspokajać.

Nie powiem Ci na sto procent, że i u Ciebie tak będzie, bo organizm każdej z nas jest inny. Moja koleżanka brała przez chwilę Emanerę, ale narzekała, że jej bardziej dokuczają gazy niż ból żołądka i zmieniła na coś innego. Za to u mnie sprawdziła się super, ból się zmniejszył, mogłam normalnie jeść – choć nadal pilnuję diety, bo jak zjem coś mocno tłustego albo popiję gazowanym, to czasem znowu czuję dyskomfort.

Ja bym spróbowała, bo może akurat u Ciebie zadziała podobnie. Tylko pamiętaj, że jak masz typowy ból żołądka od stresu czy jakichś innych przyczyn (na przykład błędów dietetycznych), to sama Emanera nie zdziała cudów, trzeba się też trochę wspomóc lepszym jedzeniem i spokojem. U mnie się na szczęście wszystko unormowało. Trzymam kciuki, oby u Ciebie też się poprawiło! Jak zaczniesz brać, daj znać, czy pomogło. Powodzenia!