Doreta nie jest lekiem, który ma wpływać na wagę ciała, a jej głównym zadaniem jest działanie przeciwbólowe. Składniki Dorety – tramadol i paracetamol – nie mają właściwości, które bezpośrednio powodowałyby utratę wagi. Jednak w rzadkich przypadkach mogą wystąpić skutki uboczne, takie jak zmniejszenie apetytu, nudności, wymioty czy problemy trawienne, które mogą prowadzić do utrzymania mniejszej ilości spożywanego pokarmu i pośrednio przyczynić się do utraty wagi.
Od dwóch lat jestem po operacji kręgosłupa, a teraz ból pojawił się w innym odcinku. Tylko Doreta przynosi mi ulgę, więc biorę ją regularnie. Zauważyłam jednak, że zaczęłam chudnąć, czego nie planowałam. Moje wyniki badań są w normie. Czy ktoś z Was doświadczył utraty wagi podczas stosowania Dorety? Czy to możliwe, że to przez te tabletki?
Cześć wszystkim! Jestem trzy lata po operacji kręgosłupa i od tego czasu biorę Doretę 75 + 650. Po operacji zrobiłam sobie ośmiomiesięczną przerwę, ale ból wrócił, więc znów zaczęłam ją brać. W ostatnich czterech miesiącach schudłam 12 kg, co mnie niepokoi.