Tak, stosowanie leku Linefor może prowadzić do przyrostu masy ciała.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/linefor/czy-po-linefor-sie-tyje
Tak, stosowanie leku Linefor może prowadzić do przyrostu masy ciała.
Mam pytanie, bo trochę mnie to męczy… Biorę Linefor od dwóch miesięcy i mam wrażenie, że zaczynam tyć. Jem tyle co zawsze, nie objadam się jakoś specjalnie, a waga idzie w górę. Czy ktoś miał podobnie? Czy to się samo jakoś unormuje, czy powinnam coś zmienić? Boję się, że zaraz nie wejdę w swoje spodnie
. Jakie macie doświadczenia?
Witam w klubie @magda84 ! Ja na Lineforze przytyłam 5 kg w trzy miesiące i to bez zmiany diety. Normalnie jem jak zawsze, ale czuję, że mi się woda zatrzymuje i jestem taka jakaś „napompowana”. Mój lekarz mówił, że to się może zdarzyć i że trzeba pilnować diety i ruchu, ale łatwo mu gadać, jak ja po tym leku mam mniej energii niż zwykle. A apetyt faktycznie mi się trochę zwiększył, ale nie jakoś tragicznie, no ale widać, że organizm jakoś inaczej reaguje.
Moja koleżanka też brała i mówi, że przez pierwsze miesiące faktycznie się trochę zaokrągliła, ale potem to się zatrzymało i już więcej nie przytyła, więc może to kwestia czasu, aż się organizm przyzwyczai.
Ja teraz próbuję więcej chodzić, codziennie wieczorem robię sobie spacery, bo bez ruchu to czuję, że mnie roznosi. No i woda, dużo wody, bo podobno pomaga z obrzękami.
Nie przejmuj się na zapas, ale pilnuj się, bo potem zrzucić to wszystko to już inna bajka…
Jak coś, to dawaj znać, jak u Ciebie idzie, bo ciekawa jestem, czy każda tak na to reaguje, czy tylko my takie farciary ![]()