Czy podczas brania Duphaston można zajść w ciążę?

Tak, podczas brania Duphastonu można zajść w ciążę. W rzeczywistości, Duphaston jest często przepisywany właśnie w celu wspomagania zajścia w ciążę u kobiet z niewydolnością lutealną, niskim poziomem progesteronu lub zagrożeniem poronienia.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/duphaston/czy-podczas-brania-duphaston-mozna-zajsc-w-ciaze

Od jakiegoś czasu przyjmuję Duphaston, aby uregulować miesiączki. Razem z mężem staramy się o upragnione maleństwo. Wcześniej miałam długie przerwy między miesiączkami. Mam pytanie do Was: czy ktoś z Was również stosował ten lek? Jak długo go brałyście, zanim udało Wam się zajść w ciążę?

Dodam, że 25 listopada 2024 roku rozpoczęłam drugie opakowanie. Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze odpowiedzi! :blush:

Brałam Duphaston od owulacji i zaszłam w ciążę już w tym samym cyklu.

Obecnie jestem w drugim cyklu z Duphastonem. Przyjmuję go od owulacji przez 10 dni, po 2 tabletki dziennie, a potem testuję. Mam nadzieję, że święta przyniosą mi prezent w postaci dwóch kresek na teście!

Ja również jestem w drugim cyklu z Duphastonem – biorę go od owulacji, a potem czekam na wynik testu.

Stosowałam Duphaston przez 4 cykle, ale niestety bez rezultatu. Teraz mam cykl bez tego leku.

Ja brałam luteinę, która działa podobnie – różnica jest taka, że Duphaston jest syntetyczny, a luteina naturalna. Stosowałam ją od 3. dnia po owulacji i udało się już w tym samym cyklu.

Przyjmowałam Duphaston przez 10 dni po owulacji. W tym cyklu jestem bez niego – na razie wyregulował mi cykle, ale w zajściu w ciążę nie pomógł.

Teraz zaczynam drugi cykl z Duphastonem. Po pierwszym zauważyłam, że wyregulował mi temperaturę w fazie lutealnej, która stała się bardziej stabilna. Biorę małą dawkę – dwa razy dziennie po pół tabletki.

Stosowałam Duphaston przez dwa miesiące, dwa razy dziennie po jednej tabletce. W tym cyklu zmniejszyłam dawkę do połowy tabletki dwa razy dziennie. Zobaczymy, czy tym razem się uda!