Hitaxa na receptę i bez recepty są identyczne pod względem składu, dawkowania i wyglądu, jednak lek bez recepty, taki jak Hitaxa Fast.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/hitaxa/czym-sie-rozni-hitaxa-od-hitaxa-fast
Hitaxa na receptę i bez recepty są identyczne pod względem składu, dawkowania i wyglądu, jednak lek bez recepty, taki jak Hitaxa Fast.
Hitaxa Fast była dla mnie trochę wygodniejsza, bo tabletka szybko rozpada się w ustach i nie trzeba jej popijać. Dla mnie to dobre rozwiązanie, kiedy jestem poza domem albo po prostu chcę szybko wziąć lek. Zwykła Hitaxa też jest w porządku, ale miałam wrażenie, że Fast jest praktyczniejsza w użyciu. Co do działania — nie zauważyłam jakiejś ogromnej różnicy, bardziej chodziło o komfort przyjmowania.
Nie miałam po nich większych skutków ubocznych. Czasem lekkie zmęczenie, ale trudno mi powiedzieć, czy to od leku, czy po prostu od samej alergii, bo przy pyleniu i tak człowiek chodzi niewyspany i rozbity. Na plus na pewno to, że objawy alergii były u mnie dużo słabsze, szczególnie katar i ciągłe kichanie. Dla mnie Hitaxa i Hitaxa Fast to raczej podobne leki, tylko Fast jest wygodniejsza, jeśli ktoś nie chce popijać tabletki wodą.