Opinie Hitaxa

Jak oceniacie efekty stosowania Hitaxy i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z alergiami – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Hitaxa skutecznie łagodzi moje objawy kataru siennego. Jednak zauważyłam, że lek nadmiernie wysusza moje drogi oddechowe, co wywołuje kaszel. Po odstawieniu Hitaxy przez tydzień nadal kaszlę i odkrztuszam dużą ilość nieinfekcyjnej wydzieliny z płuc. Kaszel powoduje ból w płucach. Mam 62 lata i łagodną astmę.

Hitaxa pomogła mi na swędzenie wokół oczu, częste kichanie i wodnisty katar, które pojawiały się po spacerach po lesie i biwakowaniu.

Hitaxa nie okazała się u mnie zbyt skuteczna, a właściwie mogę powiedzieć, że prawie wcale nie pomogła na przewlekłą pokrzywkę spontaniczną. Miałam nadzieję, że zmniejszy kłucie i swędzenie skóry, ale niestety te objawy nadal mocno przeszkadzają mi w codziennym funkcjonowaniu i pracy.

Mam wrażenie, że u mnie problem bardziej nasila się przez stres i napięcie psychiczne niż przez typowe alergeny. Swędzenie i kłucie pojawia się głównie na rękach, dłoniach, klatce piersiowej, nogach i górnej części pleców. Skóra jest wtedy ciepła, lekko zaczerwieniona, z drobną wysypką.

Największą ulgę daje mi położenie się na chłodnej powierzchni i uspokojenie głowy, bo zauważyłam, że negatywne emocje tylko nasilają objawy. Sama Hitaxa niestety nie dała mi takiej poprawy, jakiej oczekiwałam.

Miałem ogromny problem ze swędzeniem skóry — praktycznie bez przerwy. Najgorzej było w nocy, ale w ciągu dnia też potrafiło mnie to mocno męczyć. Nie udało mi się znaleźć jednej konkretnej przyczyny, a napady świądu trwały czasem po kilkadziesiąt minut. Drapanie oczywiście tylko pogarszało sprawę, a zwykłe sposoby typu chłodzenie skóry czy balsamy dawały mi co najwyżej chwilową ulgę.

W końcu sięgnąłem po Hitaxę 5 mg, tę ze zdjęcia. To opakowanie wrzucam nieprzypadkowo, bo właśnie po tym leku zauważyłem największą różnicę. Nie było tak, że problem zniknął całkowicie z dnia na dzień, ale świąd zrobił się wyraźnie słabszy i mniej uporczywy.

Nadal czasem mnie swędzi, szczególnie wieczorem albo po stresującym dniu, ale nie jest to już ten sam poziom co wcześniej. Mogę normalniej funkcjonować i nie skupiam się cały czas na skórze. U mnie Hitaxa naprawdę trochę uspokoiła objawy i na ten moment zostaję przy niej, bo różnica jest zauważalna.

Miałam mocną alergię, która ciągnęła się przez kilka tygodni i naprawdę nic nie chciało mi pomóc. Próbowałam różnych leków dostępnych bez recepty, w tym loratadyny, ale efekt był praktycznie żaden. Objawy dalej się utrzymywały, katar i zatkanie nosa męczyły mnie codziennie. Dopiero po Hitaxie zauważyłam wyraźną poprawę. U mnie zadziałała szybko i w końcu poczułam, że alergia zaczyna odpuszczać. Po wcześniejszych próbach z innymi lekami różnica była naprawdę duża, więc Hitaxa zdecydowanie mnie przekonała.

U mojego syna alergia była naprawdę mocna — cały czas spływała mu wydzielina po gardle i przez to kaszlał, chrząkał, miał zatkany nos i wyglądało to chwilami jak coś dużo poważniejszego. Kilka razy byliśmy z tym u lekarza, bo ciągle miałam wrażenie, że to nie jest „zwykła alergia”. W końcu doszło też do dużego problemu z zatokami, więc zmieniono mu lek na Hitaxę. Jak na razie różnica jest bardzo duża — katar i spływanie po gardle mocno się uspokoiły, a on w końcu normalniej oddycha i śpi. U nas Hitaxa naprawdę pomogła opanować te objawy.

Hitaxa bardzo mi pomogła i szczerze mówiąc traktuję ją jako jeden z tych leków, które naprawdę ułatwiają życie przy alergii. Próbowałam wcześniej różnych tabletek dostępnych bez recepty, ale u mnie były za słabe albo działały tylko częściowo. Przy całorocznej alergii to jest naprawdę męczące, bo katar, zatkany nos i kichanie potrafią wracać praktycznie bez przerwy.

Po Hitaxie objawy są u mnie dużo lepiej opanowane i mogę normalniej funkcjonować. Szkoda tylko, że przy takich lekach człowiek często musi kombinować, co jest dostępne, co działa i co można brać dłużej, bo jak już znajdzie się coś skutecznego, to nie chce się znowu zaczynać od zera.

Brałam Hitaxę na kaszel i drapanie wysoko w gardle, które pojawiły się u mnie na początku zimy. Stosowałam ją przez 7 dni i objawy całkowicie ustąpiły, a później przez długi czas problem nie wracał.

Z działań ubocznych zauważyłam u siebie zmęczenie, ból głowy, uczucie ciepła przy uchu i lekką suchość w ustach.

Hitaxę biorę na alergię sezonową związaną z pyłkami i u mnie sprawdza się naprawdę dobrze. Wcześniej próbowałam kilku innych leków na alergię, ale efekt był słaby albo krótkotrwały. Dopiero po Hitaxie poczułam wyraźną różnicę. Najbardziej pomaga mi na zatkany nos, katar, kichanie i ogólne rozbicie od alergii. Czasami działa tak dobrze, że w ciągu dnia prawie zapominam, że mam alergię. Dla mnie to jeden z lepszych leków, jeśli ktoś męczy się z pyłkami i ciągłym zatkaniem nosa.