Debretin najlepiej przyjmować przed posiłkiem, szczególnie jeśli jest stosowany na dolegliwości pojawiające się w związku z jedzeniem.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/debretin/debretin-przed-czy-po-jedzeniu/
Debretin najlepiej przyjmować przed posiłkiem, szczególnie jeśli jest stosowany na dolegliwości pojawiające się w związku z jedzeniem.
Ja akurat biorę Debretin 100 mg – wrzucam zdjęcie mojego opakowania.
Z tego co wiem, nie ma tutaj jakiejś żelaznej zasady, że tabletka musi być dokładnie np. 30 minut przed jedzeniem. Ja jednak staram się brać ją przed posiłkiem, zwykle kilkanaście–kilkadziesiąt minut wcześniej, bo u mnie największe problemy zaczynają się właśnie po jedzeniu – przelewanie, skurcze i uczucie, że jelita od razu wariują.
Zdarzyło mi się też kilka razy zapomnieć i wziąć Debretin już po posiłku i nie zauważyłem, żeby nagle przestał działać. Więc moim zdaniem ważniejsza jest regularność niż pilnowanie każdej minuty przed jedzeniem.
Jeżeli ktoś bierze trimebutynę właśnie na dolegliwości nasilające się po posiłkach, to przed jedzeniem wydaje mi się najbardziej logicznym momentem i sam tak robię.