Divascan może sprzyjać chudnięciu u niektórych osób, ale nie jest to efekt pewny ani zamierzony i nie dotyczy wszystkich.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/divascan/divascan-a-chudniecie/
Divascan może sprzyjać chudnięciu u niektórych osób, ale nie jest to efekt pewny ani zamierzony i nie dotyczy wszystkich.
Biorę ten lek na migreny od około miesiąca i zauważyłam, że jakoś schodzi mi waga, mimo że nic specjalnie nie zmieniałam w diecie. Nie jest to jakiś dramat, ale kilka kilo poleciało i zaczęłam się zastanawiać, czy to może być przez Divascan. Z jednej strony cieszę się, bo zawsze miałam tendencję do tycia, ale z drugiej – nie chcę chudnąć „nie wiadomo czemu”. Czy ktoś z Was miał podobnie? Czy to normalne przy tym leku?
U mnie było bardzo podobnie. Jak zaczęłam brać Divascan, to po jakichś 2–3 tygodniach zauważyłam, że jem wyraźnie mniej, bo po prostu nie mam takiego apetytu jak wcześniej. Nikt mi nie zabraniał jeść, nic mnie nie bolało w żołądku, tylko jakby organizm sam mówił „wystarczy”. Waga zeszła jakieś 3 kg i na tym się zatrzymało. Migreny mam dużo rzadziej, więc też więcej się ruszam, bo nie leżę co chwilę w łóżku z głową w poduszce. Znam dziewczynę, która brała Divascan i miała dokładnie to samo – trochę schudła, a potem wszystko się ustabilizowało. Tak że moim zdaniem to możliwe, ale raczej nie jest to jakieś niepokojące, tylko efekt uboczny u niektórych.
Ja akurat nie chudłam, ale piszę, bo moja siostra brała Divascan i u niej waga poleciała zauważalnie, właśnie przez brak apetytu. Mówiła, że wcześniej jadła często „z nerwów”, bo ciągle bolała ją głowa i była zmęczona psychicznie, a jak Divascan trochę ogarnął migreny, to i stres mniejszy, i jedzenie przestało być pocieszeniem. Po kilku miesiącach chudnięcie się zatrzymało i wróciła do normalnego trybu. Tak że czasem to nie tyle sam lek „odchudza”, co zmienia się całe funkcjonowanie – mniej bólu, więcej energii, inny apetyt. Ja bym obserwowała siebie, ale z tego co słyszałam, Divascan częściej powoduje chudnięcie niż tycie, choć oczywiście nie u każdego.