Stosując Faxolet ER alkohol nie jest zalecany, ponieważ może zaburzać działanie leku i wyraźnie nasilać skutki uboczne.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/faxolet-er/czy-stosujac-faxolet-mozna-pic-alkohol/
Stosując Faxolet ER alkohol nie jest zalecany, ponieważ może zaburzać działanie leku i wyraźnie nasilać skutki uboczne.
Biorę Faxolet ER już parę miesięcy i ogólnie jest lepiej, ale zbliża się rodzinna impreza i wiadomo – kieliszek wina czy coś mocniejszego się pojawi. Czy stosując Faxolet można pić alkohol? Czy ktoś z Was próbował i jak to się u Was skończyło? Bo jedni mówią, że nic się nie dzieje, a inni straszą, że tragedia.
U mnie temat alkoholu na Faxolecie wyszedł dość szybko, bo byłam na urodzinach koleżanki. Wypiłam dosłownie dwa kieliszki wina i powiem szczerze – poczułam się dużo gorzej niż kiedyś. Zawroty głowy, senność i następnego dnia taki zjazd psychiczny, że masakra. Niby nic wielkiego się nie stało, ale doszłam do wniosku, że mi to nie służy. Od tamtej pory jak już, to symbolicznie albo wcale. Znam też dziewczynę, co mówiła, że po alkoholu na Faxolecie miała mega lęk następnego dnia, więc chyba to bardzo indywidualne, ale ja wolę nie ryzykować.
Ja napiszę z innej strony, bo u mnie nie było aż tak drastycznie. Jak biorę Faxolet, to czasem wypiję jedno piwo albo lampkę wina i nic strasznego się nie dzieje, ale zauważyłam, że szybciej mnie „bierze” i gorzej śpię. Kiedyś mogłam wypić więcej i było okej, teraz absolutnie nie. Koleżanka z pracy też bierze coś podobnego i mówi, że alkohol jej psuje cały efekt leczenia na kilka dni. Także da się wypić, ale trzeba mieć świadomość, że organizm reaguje inaczej niż wcześniej i czasem gra nie jest warta świeczki.