Ja najczęściej przyklejam plaster Evra na ramię, górną część pleców albo brzuch. Z mojego doświadczenia najlepiej trzyma się u mnie na plecach i na zewnętrznej części ramienia, bo te miejsca mniej ocierają się o ubranie. Na brzuchu też można go przykleić, ale u mnie akurat wypada najgorzej — częściej zahacza o spodnie, bieliznę albo się marszczy, zwłaszcza gdy dużo się ruszam.
Na pośladku jeszcze nie próbowałam, ale z tego co widzę, to też jest jedno z miejsc, które pojawia się w zalecanych lokalizacjach. Ważne, żeby nie przyklejać plastra na piersi i żeby miejsce było czyste, suche, bez kremu, balsamu czy podrażnienia.
Co do uda, to szczerze mówiąc też mnie to zastanawia, bo na grafikach i w ulotkach najczęściej wymienia się ramię, dolną część brzucha, pośladek i górną część pleców. Nie kojarzę, żeby udo było standardowo wskazywane jako zalecane miejsce aplikacji plastra Evra. Czy któraś z Was faktycznie przyklejała plaster na udzie i wszystko było w porządku, czy lepiej trzymać się tych miejsc pokazanych na grafice?