Lek Olfen Uno należy stosować przez jak najkrótszy czas, który jest niezbędny do złagodzenia objawów bólowych lub zapalnych. Zazwyczaj krótkotrwałe stosowanie nie przekracza 7 dni.
Mam pytanie o Olfen Uno – jak długo można go stosować, żeby sobie nie zaszkodzić? Biorę go od pięciu dni na ból pleców po skręceniu i trochę się boję, bo ból jeszcze całkiem nie ustąpił, ale słyszałem, że nie powinno się tego leku brać zbyt długo. Jakie macie doświadczenia? Pomogło Wam szybko, czy musieliście stosować dłużej? A może mieliście jakieś skutki uboczne? Z góry dzięki za każdą odpowiedź!
U mnie zaczęło się od tego, że pracując w biurze, nagle złapałam taki ból w karku i plecach, że ledwo mogłam się ruszyć. Myślałam, że to minie po jednym dniu, ale oczywiście nie – każdy ruch to była masakra, jakby mnie ktoś igłami kłuł. Wzięłam Olfen na próbę, bo kumpela mi go poleciła, mówiąc, że działa jak złoto.
Przez pierwsze trzy dni byłam zachwycona – ból zaczął odpuszczać, czułam, że mogę normalnie żyć. Ale potem zaczęło się coś dziwnego: taki dziwny ucisk w żołądku, jakbym zjadła za dużo, choć jadłam jak zwykle. Nie przejęłam się za bardzo i brałam dalej, bo ból pleców jeszcze całkiem nie zniknął. No i wtedy, po tygodniu, pojawił się problem – dosłownie czułam, że mój żołądek mówi mi „stop”! Przestałam brać Olfen i zaczęłam smarować plecy maścią przeciwzapalną, bo nie chciałam ryzykować, że sobie narobię wrzodów.
Moja rada? Jak Olfen działa i ból mija, to super, ale nie ciągnij go za długo – te kilka dni to serio wystarczy, a jak po tygodniu nadal boli, to szukaj innych sposobów. Z mojego doświadczenia: nie ma co przeginać, bo lepiej chwilę pokombinować z okładami albo maściami niż potem żałować.