Ile można schudnąć na Saxendzie?

Skuteczność Saxenda (liraglutydu) w redukcji masy ciała zależy od indywidualnych czynników, takich jak wiek, płeć, stan zdrowia i styl życia. Jednakże, w badaniach klinicznych przeprowadzonych wśród osób z nadwagą lub otyłością, pacjenci tracili średnio od 5% do 10% swojej początkowej masy ciała podczas 56 tygodni leczenia.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/saxenda/ile-mozna-schudnac-na-saxendzie

Od wrzesnia stosuję Saxendę i udało mi się schudnąć około 18 kg, więc generalnie jestem bardzo zadowolony. Jednak od około 3 tygodni mam wrażenie, że lek przestał działać tak skutecznie jak na początku (wiem, że to możliwe). To mnie trochę deprymuje :slightly_frowning_face:. Mam pytanie – zanim porozmawiam z lekarzem – czy ktoś z Was w takiej sytuacji przechodził na Ozempic lub inny lek? Czy istnieje możliwość, aby zacząć cały proces od nowa, jakbyśmy rozpoczynali leczenie i odchudzanie od początku? Czy ktoś ma takie doświadczenia?

U mnie waga spadła o 22 kg, ale od miesiąca stoi w miejscu, jak zaklęta.

Mam podobnie, z Saxendy przeszłam na Ozempic i było dobrze, ale teraz wróciłam do Saxendy pod opieką lekarza.