Ile schudliście przy stosowaniu Trulicity? Jak długo go bierzecie i w jakiej dawce?
Ja dzisiaj zrobiłam ósmy zastrzyk – czyli minęło osiem tygodni odkąd zaczęłam. Schudłam już około 9 kg, co jest dla mnie ogromnym wynikiem. Przez pierwsze 4 tygodnie brałam dawkę 0,75 mg, a od ostatnich czterech tygodni jestem już na 1,5 mg.
Na początku waga leciała jak szalona – miałam wrażenie, że Trulicity dosłownie „wyłączył” mi apetyt i ochotę na podjadanie. Nie czułam żadnych zachcianek, nie miałam napadów głodu. Ale od jakiegoś czasu wszystko zaczęło zwalniać. Nadal jem mniej niż kiedyś, ale spadek wagi nie jest już tak szybki jak na początku.
Zastanawiam się, czy ktoś z Was też tak miał? Wiem, że utrata 4–5 kg na miesiąc to świetny wynik, nie narzekam – ale mam taki lęk, że to się całkiem zatrzyma i przestanę chudnąć. Trulicity biorę na cukrzycę typu 2, i tutaj efekty są super – mój cukier długoterminowy (HbA1c) spadł z 7,7% do 5,4%, więc wynik rewelacyjny, jestem bardzo zadowolona z tej strony.
Ale ciekawi mnie, czy u innych też tak było, że odchudzanie zaczęło zwalniać z czasem? Czy może to tylko chwilowy przestój? Jakie macie doświadczenia?