Ile można schudnąć w miesiąc na Ozempic?

Ten temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/ozempic/ile-mozna-schudnac-w-miesiac-na-ozempic

Stosuję Ozempic od miesiąca – przez pierwszy miesiąc przyjmowałam dawkę 0,25 mg, a od dziś przechodzę na 0,5 mg. W ciągu tego czasu schudłam 9 kg. Wcześniej udało mi się schudnąć około 14 kg, ale nie wynikało to z diety, tylko z leczenia poważnych skutków po boreliozie, które prawie mnie zabiły. Obecnie przyjmuję Ozempic pod stałą kontrolą lekarza, a co dwa miesiące wykonuję próby wątrobowe, ponieważ dodatkowo stosuję metotreksat w dawce 15,5 mg raz w tygodniu oraz Euthyrox 125. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia? Jak radzicie sobie z łączeniem Ozempicu z innymi lekami?

Jak udało Ci się schudnąć tyle kilogramów? Ja stosuję Ozempic prawie dwa lata i mam na minusie tylko 14 kg. Trzymam się zaleceń – nie jem tego, czego nie powinnam, ale mam trochę mniej ruchu, jedynie 7000-8000 kroków dziennie w pracy. Niestety, od września moja waga stoi w miejscu i nie wiem, co mogę jeszcze zrobić, żeby ruszyć z miejsca.

Piękny wynik! Ja jestem dopiero po tygodniu na dawce 0,5 mg i mam na minusie tylko kilogram. Mam nadzieję, że z czasem efekty będą lepsze.

Wypadanie włosów przy lekach takich jak Ozempic często wynika z szybkiego spadku masy ciała i powstających niedoborów witamin oraz minerałów. Niestety niewiele osób sprawdza swoje poziomy mikroelementów przed rozpoczęciem terapii. Najlepszym rozwiązaniem jest wspieranie wzrostu nowych włosów, co wymaga czasu, ale przynosi efekty. Sama stosowałam Ozempic przez ponad 8 miesięcy i przez cały ten czas przyjmowałam suplementy dedykowane zdrowiu włosów oraz stosowałam wcierki w kluczowe miejsca, takie jak czubek głowy i skronie, gdzie ubytki są najbardziej widoczne. Teraz zaczynam kolejną serię zastrzyków i od razu wdrażam zapobieganie wypadaniu, aby nie dopuścić do problemów.

Piękny wynik! Ja jestem dopiero po tygodniu na dawce 0,5 mg i mam na minusie tylko kilogram. Mam nadzieję, że z czasem efekty będą lepsze.