Cześć! Mam pytanie dotyczące tempa utraty wagi na Ozempicu. W ciągu 3 miesięcy schudłam 22 kg. Stosuję deficyt kaloryczny i regularnie ćwiczę na rowerku stacjonarnym. Czy takie tempo jest normalne, czy może za szybkie? Włosy przestały już wypadać, co mnie cieszy. Zastanawiam się jednak, czy w dalszych miesiącach spadek wagi będzie wolniejszy? Dodam, że mam dużą nadwagę, cukrzycę, niedoczynność tarczycy i nadciśnienie. Osiągnięty wynik bardzo mnie cieszy, ale z ciekawości chciałabym dowiedzieć się, jakie są Wasze doświadczenia.
W ciągu roku schudłam 20 kg. Myślę, że waga początkowa może mieć znaczenie – u mnie wynosiła 93 kg przy wzroście 170 cm.
Nie stosuję żadnych leków, ale odkąd zaczęłam dietę, moje wyniki są następujące: w pierwszym miesiącu schudłam 9,5 kg, w drugim 7,4 kg, w trzecim 4,1 kg, a w czwartym 1,7 kg (święta zrobiły swoje ). Cieszę się, że waga w ogóle spada, a największy spadek miałam w pierwszym tygodniu – aż 3,5 kg.
Nie stosuję żadnych leków, ale odkąd zaczęłam dietę, moje wyniki są następujące: w pierwszym miesiącu schudłam 9,5 kg, w drugim 7,4 kg, w trzecim 4,1 kg, a w czwartym 1,7 kg (święta zrobiły swoje ). Cieszę się, że waga w ogóle spada, a największy spadek miałam w pierwszym tygodniu – aż 3,5 kg.