Ile można schudnąć w miesiąc na Ozempic?

O matko, dziewczyno, ale mnie zatkało jak przeczytałam Twój post! 14 kg mniej to przecież masa! Aż się złapałam za głowę, bo ja bym się pokroiła za takie efekty… A Ty piszesz, jakby to było nic wielkiego :see_no_evil_monkey:

Serio, ogromny szacun – dwa lata regularności, trzymanie się zaleceń, żadnego podjadania, a do tego codziennie po te 7000–8000 kroków? Przecież to jest bardzo konkretna aktywność, nawet jeśli Ci się wydaje, że „mniej ruchu”. Większość ludzi ledwo 3 tysiące wyrabia, a Ty robisz swoje dzień w dzień!

Rozumiem frustrację, że waga stanęła – to chyba największy dramat, kiedy człowiek wszystko robi jak trzeba, a efektów jakby nie było… Ale czasem organizm po prostu potrzebuje chwili, żeby się „przestawić”. Ja miałam taki moment, że przez trzy miesiące nic nie drgnęło, a potem nagle w tydzień poszły 2 kg, jakby coś się wreszcie odblokowało.

Może warto trochę pomieszać rutynę? Zmienisz coś w diecie, dorzucisz jakąś inną aktywność – nie od razu siłownia, ale może basen, rower, cokolwiek innego. Czasem takie lekkie przetasowanie potrafi zdziałać cuda.

Ale najważniejsze – nie umniejszaj sobie! 14 kg to ogromna zmiana. Nie każdy musi schudnąć 30 czy 40 kg, żeby czuć się lepiej i zdrowiej. Trzymam za Ciebie kciuki i serio, wielkie brawa! :heart: