Jak nie przytyć po Ozempic?

Ozempic (Semaglutidum) jest lekiem stosowanym w leczeniu cukrzycy typu 2, który pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi. Ozempic może również wpływać na utratę masy ciała u niektórych pacjentów, poprzez spowolnienie opróżniania żołądka i zwiększenie uczucia sytości. Aby utrzymać zdrową wagę i uniknąć przybierania na wadze po leczeniu Ozempic, warto zastosować kilka ogólnych zasad zdrowego stylu życia i zdrowego odżywiania.

Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/ozempic/jak-nie-przytyc-po-ozempic

Zawsze wydawało mi się niemożliwe, żeby przytyć, jeśli trzymam dietę po odstawieniu zastrzyków. Niestety, musiałam odstawić Ozempic trzy tygodnie temu z powodu jego braku, a w tym czasie moja waga wzrosła o 10 kg, mimo że nie wróciłam do nawyków sprzed kuracji. Nie wiem, co robić i jak to zatrzymać. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak sobie z tym poradzić?

Niestety, tego nie da się zatrzymać. Ozempic to lek, który trzeba stosować do końca życia lub nie zaczynać wcale – tak działa jego mechanizm.

Polecam berberynę – świetnie pomaga kontrolować napady głodu. :+1: