Po zażyciu zolpidemu sen trwa zazwyczaj od 6 do 8 godzin.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/zolpidem/ile-sie-spi-po-zolpidemie
Po zażyciu zolpidemu sen trwa zazwyczaj od 6 do 8 godzin.
Hej, mam pytanie do osób, które brały Zolpidem. Ile się po nim śpi? Lekarz mówił, że 7-8 godzin, ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Czy faktycznie działa tak dobrze? A może po kilku godzinach i tak się człowiek budzi? Mam problem z bezsennością i zastanawiam się, czy to mi pomoże, czy obudzę się w środku nocy i będzie po spaniu. Jakie są wasze doświadczenia?
Ja brałam Zolpidem przez jakiś czas, bo po drugiej ciąży moje spanie to była tragedia. Zasypiałam, ale po 2-3 godzinach budziłam się i leżałam do rana, myśląc o tym, co kupić na obiad, czy dzieci mają czyste skarpetki i dlaczego sąsiadka znowu parkuje tak, że się nie da przejść.
No i w końcu poszłam do lekarza i dostałam Zolpidem. Pierwsza noc? CUDO! Połknęłam tabletkę, ledwo zdążyłam dojść do łóżka i już mnie nie było. Wstałam po 8 godzinach i myślałam, że znalazłam święty Graal snu. Ale potem się zaczęło…
Raz wzięłam i zamiast od razu iść spać, to jeszcze zaczęłam oglądać jakiś film. No i potem czarna dziura. Rano patrzę – w telefonie wysłane wiadomości do znajomych, jakieś wpisy na Facebooku, których totalnie nie pamiętam. Mąż mówi, że pytałam go o coś w nocy, a ja w ogóle nie mam tego w głowie. Więc UWAGA – jak weźmiesz, to od razu spać, bo można narobić głupot.
Co do tego, ile się po nim śpi – faktycznie, jak organizm dobrze zareaguje, to te 7-8 godzin można przespać. Ale znam osoby, które po 5 godzinach się budziły i już nie mogły zasnąć. Więc różnie to bywa. No i trzeba uważać, bo po dłuższym czasie organizm się przyzwyczaja i już nie działa tak dobrze.